Нестримні та безжальні – 5 книг про те, як виживати

…Іноді докладно, а часом навіть брутально і просто автори цих книжок викладають незаперечну правду життя. Тож завдяки їхнім книжкам ви дізнаєтеся про ключові риси, спільні для найпотужніших чемпіонів спорту та бізнесу, навчитеся довіряти власним інстинктам, контролювати себе й пристосовуватися до будь-якої ситуації

Тім Ґровер. Безжальні: від хорошого до нестримного. – К.: Yakaboo Publishing, 2020

Відверто та брутально чесно автор цієї книжки на пальцях пояснює, як діяти, аби вас ніщо не спинило. Ви продовжуватимете рухатися коли всі здадуться, ви розквітатимете під тиском і ніколи не дозволите емоціям знесилити вас. Автор розповість про ключові риси, спільні для найпотужніших чемпіонів спорту та бізнесу. Ця книжка навчить вас довіряти власним інстинктам і входити в непереможний стан свідомості. Ви навчитеся контролювати себе й команду і пристосовуватися до кожної ситуації, знаходити слабинки супротивника й ефективно атакувати. Сповнена досі не оприлюднених історій про видатних спортсменів сучасності, ця книжка покаже вам, як навіть чемпіони стають ще кращими. І ви теж зможете. «Дивіться, я не психолог, не психіатр або соціальний працівник, - попереджає автор. - Я не сидів десятиліттями у кабінеті, збираючи, до­сліджуючи та аналізуючи дані, пописуючи статті про теорії досконалості та продуктивності. Та гарантую, що все у цій книзі ґрунтується на безпосередньому знайомстві з найпро­дуктивнішими в цьому світі людьми. Я прекрасно розумію, як вони думають, як навчаються, як досягають успіху та програють… і, врешті, що змушує їх бути безжальними».

 

Джил Хессон. Кишенькова книжка емоційного інтелекту: Невеличкі вправи для інтуїтивного життя. – Х.: Фабула, 2020

Крім теоретичних відомостей та практичних порад щодо розвитку емоційного інтелекту та керування своїми почуттями, у кожній частині цієї книжки описано конкретні ситуації чи обставини. І для кожної з них запропоновані певні практичні засоби: ідеї, поради, підказки та техніки, які допоможуть використовувати емоційний інтелект. Ознайомившись із ними, ви навчитеся співіснувати з усіма своїми емоціями та обертати їх собі на користь у будь-якій ситуації, а також розвинете емоційну чутливість та емпатію. Адже емоційний інтелект - не тільки здатність розуміти складні ситуації й емоції та керувати ними. Це й знання того, як «увімкнути позитив», котрий принесе вам та вашим близьким мотивацію, підтримку, впевненість у своїх силах та натхнення. «Що ж до повсякденних ситуацій, - нагадують нам, - радимо просто тримати цю книжку у сумочці чи кишені, аби звертатися до неї щоразу будь-де, якщо виникне потреба в емоційному інтелекті. Ви відкриєте для себе, що поради, техніки, ідеї та підказки, наведені у цій книжці, дійсно здатні надати відчуття спокійного самоконтролю, врівноваженості й бачення перспективи».

 

Деніел Ґоулман, Річард Бояціс, Енн Маккі. Емоційний інтелект лідера. – К.: Наш формат, 2019

У цій книжці експерти з емоційного інтелекту пояснюють, чому емоції, уміння розуміти і співпереживати допомагають, а не заважають лідеру керувати колективом. Вони також зосереджуються на тому, як розвинути навички емоційного лідерства в собі. Натхнення разом із тріадою складників емоційного інтелекту - впевненістю, самосвідомістю й емпатією - дає змогу лідерам сформулювати мету, значущу для них та відповідну до цінностей їхніх підлеглих. Що дає лідеру сил горіти своєю роботою й залишатися вірним компанії? Як він створює атмосферу, сприятливу для креативних ідей та інновацій? На ці та інші питання можна знайти відповідь у цій книжці, нагадуючи про те, що управляти - це не лише налагоджувати процеси, створювати стратегію і продукувати сильні ідеї. Справжній лідер має надихати, пробуджувати ентузіазм, підтримувати в людях мотивацію і знаходити їхні найсильніші сторони.

 

Валерія Козлова. Технологія EQ-BOOST. Як використовувати емоційний інтелект у бізнесі та житті. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2019

Авторка цієї книжки впевнена, що бізнес, кар’єра, як і все наше життя — це передусім емоції. Перемагає той, хто розуміє себе, вміє керувати власними емоціями і моделювати схожі емоції в інших. Тож, якщо ухвалюєте рішення на емоціях, а потім шкодуєте про його наслідки, або довго зважуєте всі «за» і «проти», підраховуєте, намагаєтеся спрогнозувати - і втрачаєте шанс, бо варто було довіритися інтуїції й прийняти рішення швидко, тоді ця книжка для вас. У ній мова про те, як скористатися особливою авторською методикою бізнес-тренера Валерії Козлової, щоби підвищити рівень свого емоційного інтелекту та досягти успіху в житті та бізнесі.

 

Мет Воткінсон. Ґрід. Інструмент для прийняття рішень у будь-якому бізнесі (у вашому також). – К.: КМ-Букс, 2019

Ця новаторська книжка розкриває фундаментальні та невід’ємні елементи успіху будь-якого бізнесу. Адже Ґрід-матриця – це революційна система, яка є міцним психологічним фундаментом та надійним інструментом у прийнятті рішень щодо будь-яких аспектів діяльності підприємства. До якої, зауважимо, входять оцінки та покращення товарів та послуг; зменшення стратегічних ризиків та передбачення довготермінових наслідків ваших дій; відчуття кон'юнктури ринку та використання її на власну користь; визначення першопричини викликів, які постають перед вашим бізнесом; налагодження ефективної співпраці між підрозділами та командами. Ґрід - це простий, цілісний та універсальний підхід до бізнесу, який однаково підходить великим та малим компаніям. Поєднуючи практичні поради та реальні бізнес-кейси, книга зробить ваші бізнес-рішення більш якісними та впевненими.