Ціна за пробник перемир’я? Як Росія вимагатиме воду в Крим заради виборів “Слуг народу”

Не так давно Володимиру Зеленському із Москви дали понюхати запаморочливий пробничок миру. Фейкового миру, який дуже потрібен команді Зеленського, аби не пролетіти над прийдешніми місцевими виборами, як зелена парасолька Ірини Верещук над “скляним мостом”

Днями “всеосяжне” перемир’я, на яке так покладався Володимир Олександрович, накрилося мідним тазом. Точніше загибеллю двох наших героїв — чию смерть хотіли списати за гасіння пожежі в районі Верхньоторецького, але виявилось, що це - справа рук ворогів. 

І тепер Владімір Путін нагадує нашим “грустним клоунам” з Банкової — хочете миру, купуйте його.

Про чому його ціна “перемир’я заради перемоги на виборах” знову ж таки битиме по Україні. Бо якщо росіяни не стрілятимуть з боку Луганська та Донецька, вони цілком можуть простріляти Херсонщину. І змусити Україну поїти російська війська та підприємство “Титан” віденського втікача, проросійського олігарха Дмитра Фірташа. Аби той мав кошти на оплату праці зоряного десанту адвокатів, які боряться із можливістю його екстрадиції до США. 

Все складається так, що Зеленському із Кремля прямо таки натякають — не будеш наближати “мир” за російським сценарієм, то чим ближче будуть вибори, тим більше матимеш обстрілів... При чому президента свідомо заманило у цю пастку його оточення — зробивши своїм головним набутком “перемир’я”.

І до чого ж тут вода в Крим? 

А справа в тому, що менше місяця Володимир Зеленський сказав, що про воду окупантам в Феодосію та Євпаторію ніхто не говорить.

Але по ходу знову збрехав. Бо нині за активізацію цієї теми узялись прем’єр-міністр Денис Шмигаль та старець особливого призначення в ТГК Леонід Кравчук. Ось, що сказав в одному із останніх інтерв’ю Леонід Макарович: “Там живуть українці, і якщо раптом трапиться якась гуманітарна катастрофа, яка пов'язана з водою, то людям можемо дати воду, але промисловим підприємствам, військовим базам – ми ніколи в житті на це не підемо”.

Тож цілком вірогідно, що найближчим часом нас очікують численні байки про страждання діточок і стареньких, які помирають в Криму від спраги. Десь отак як уже роблять на медведчуківських гадюшниках, де депутати ОПЗЖ репетують, що Українська держава — то є новий Третій Рейх, а відмова українців постачати воду на військові бази росіян — то є... блокада Ленінграда.

Тим паче уже є офіційна інформація, що окупаційна влада з початку вересня подає воду у Сімферополі усього кілька годин на добу. А далі узагалі планують поділити столицю окупаційної влади в Криму надвоє і постачати воду по парних і непарних числах.

Тільки от цікаво, як Шмигаль і Кравчук контролюватимуть як дніпровська вода ітиме на потреби цивільного населення після проходження Чонгару? Це контролюватиме ОБСЄ чи таки російські військові? 

Ось на цих світлинах наших колег із проекту “Крим.Реалії” для “Радіо Свобода” видно, як підрозділ російських трубопровідних військ перекрив земляною греблею річку Біюк-Карасу. І зі ставка, що утворився, окупанти почали качати воду на потреби Сімферополя.

Тобто “цивільне населення”, схоже, — це російські військові і члени їхніх родин. Представники окупаційної влади, яким треба утримати ситуацію в столиці АРК, щоб уникнути збурення немитих кримчан.

Окремо хочеться запитати Шмигаля та Кравчука — а людям, які давали присягу Україні, але перші зрадили її в 2014-му треба давати воду, щоб вони попрали свою уже російську військову форму чи ні? 

Ідемо далі. Якщо влада ЗЕ вирішить піти на свідому державну зраду і поміч окупантам — виникає іще одна проблема. Північно-Кримський канал за шість років втратив свою придатність. Тобто Україна має ще і ремонтувати його за свої кошти? А, по-друге, як з’ясували наші колеги із “Радіо Свобода” — найпершим щасливчиком від надходження води до Криму буде хіба цивільний олігарх Дмитро Фірташ, якого тримає за шкірку американське правосуддя. Тобто — це означатиме ренесанс особи, яка з 2014 року утратила свій вплив і статки. А ще стала мішенню ФБР.

В умовах, коли державою керує людина, для якої світ — це тотальний знімальний майданчик серіалів “Свати” та “Слуга народу” — саме питання води до Криму може стати предметом номер один торгівлі із РФ.

Зеленський настільки підсів на голку рейтингів та фейкового миру — що може цілком бездумно піти на посилення влади окупантів у Криму та збільшення статків Фірташа. На оплату адвокатів олігарха від захисту американського правосуддя

Цікаво, що така зрада не врятує ані Зеленського ані його фан-клуб “какой разніци”. Бо ще у березні речник військової розвідки Вадим Скібіцький попереджав, що РФ не відмовиться від плану пробити сухопутний зв’язок до Криму. Шкода, що Зеленський та його шмигалі з Кравчуко допомагають цьому. А не йдуть в унісон зі світом. Бо днями офіційний представник Управління верховного комісара ООН з прав людини Елізабет Тросселл говорив про окупований півострів. 

За її словами, в управлінні Верховного комісара ООН вважають, що Росія "несе головну відповідальність за забезпечення доступу до води для населення Криму”. 

Наша задача — не пускати воду в Крим, аби кримчани, які ходили на референдум щодо анексії, за п’ять настінних років відчули всі переваги “умереть в Росії”. 

Існує лише один спосіб домовитися із РФ щодо миру. Це відправити стрільців з російської сторони та невтомних приборкувачів України на особисті прямі перемовини із Гіві та Моторолою, Захарченком та Жиліним. Наша задача стояти і подавати набої нашим героям на передовій. А ще попереджати, щоби влада не зламала військо із тилу, призначаючи проросійських елементів в “Укроборонпром”. Та не роздеребанила бюджет на артилерійські снаряди — пускаючи ці кошти в коронавірусний фонд. Щоби там вони пішли або на “велике будівництво”, або на зарплати поліції.