Олександр Писарук про роботу Райффайзен Банку Аваль у режимі адаптивного карантину

Незважаючи на карантинні обмеження та реальний ризик поширення коронавірусу, українська банківська система повинна забезпечувати стабільність та надавати послуги своїм клієнтам

На правах реклами

Про це заявив голова правління Райффайзен Банку Аваль Олександр Писарук

"2020 рік став справжнім випробуванням на міцність для фінансової системи України, яке ми поки проходимо непогано", - зазначає він.

Як організовано роботу одного з найбільших банків країни в рамках державних обмежень насправді? Давайте дізнаємося. 

Безпека персоналу та клієнтів

Олександр Володимирович Писарук наголошує: співробітники завжди важливіші, ніж додатковий прибуток. 

Саме тому на період жорсткого карантину банк тимчасово призупинив роботу 71 відділення в містах і перейшов на триденний режим роботи у 226 відділеннях в сільській місцевості. При цьому персонал із міркувань економії не перевели на "простій", як це зробили в деяких інших установах, а продовжували виплачувати зарплату згідно з графіком.

"Із введенням адаптивного карантину ми повернулися до стандартного розкладу роботи, оскільки всі конкуренти вже запустилися, і клієнти почали нервувати", - жартує Писарук. Разом із тим, банк інвестував понад 13 млн грн у:

Частина працівників, які не задіяні в прямому контакті з клієнтами, залишилися на віддаленій роботі з повною організацією робочих місць: технікою, оплаченим VPN, доступом до потрібних програм.

"Досвід дистанційної роботи показав, що деякі функції можна добре виконувати і поза офісом, тому ми й після скасування карантину частину штату плануємо вивести на віддалену роботу", - говорить Олександр Писарук.

Глибинна трансформація та нове позиціонування

Карантин став одним із каталізаторів глибинної трансформації банку-консерватора. Як стверджує голова правління Райффайзен Банку Аваль, зараз у них впроваджується кілька цікавих рішень, а саме:

Звіти першого півріччя, половину з якого компанія прожила, як і вся країна, в умовах карантину, наочно демонструють вірний вибір вектора розвитку. 

Зі статистикою докладніше можна ознайомитися на офіційному сайті Райффайзен Банку Аваль. Ми ж наведемо кілька основних цифр за перше півріччя 2020р:

"Обрана стратегія роботи в карантині приносить позитивні результати", - резюмує Олександр Писарук. І клієнти банку це підтверджують.