Плюси оздоровлення на Моршинкурорті

Курорт Моршин був відкритий майже півтора століття тому. Звісно, відтоді його база осучаснена, а от лікувальний досвід передається із покоління у покоління

Всього на Моршинкурорті 5 санаторіїв. Кожен з них приймає людей з певними захворюваннями. Тут чекають на оздоровлення та лікування дітей та дорослих з хворобами ШКТ, печінки та жовчовивідних шляхів, з діабетом, на реабілітацію після травм та оперативних втручань, після інсультів. 

Після поселення відпочивальників чекає лікар, який ознайомиться з медичною випискою, заведе карту і призначить необхідні обстеження. 

Одним з величезних плюсів Моршин курорту є власний діагностичний центр - це 7 поверхів, понад сто видів діагностики. Тут можна пройти консультацію дев’ятнадцяти вузькопрофільних спеціалістів - кардіолога, отоларинголога, хірурга, уролога, гінеколога, гепатолога, реабілітолога, офтальмолога.

Є свої лабораторії: імунологічна, біохімічна, цитологічна і клінічна. Спектр аналізів вражає. Діагностика на рівні серйозної лікарні, а не санаторію. Крім звичних для здравниці аналізів, зараз тут можна також пройти тестування на Ковід-19.

Дуже важливим обстеженням є ультразвукова діагностика і вона тут є. Без неї не можливо зробити жодного призначення процедур чи водолікування. У ході обстеження часто виявляють захворювання шлунково-кишкового тракту про які людина навіть не здогадувалася.

Якщо у пацієнта є скарги на болі в шлунку, у діагностичному центрі можна зробити ендоскопічне обстеження.

Після усіх обстежень та аналізів, коли лікар бачить повну картину можна призначати водолікування. На Моршинкурорті є великий бювет, карантин вніс корективи у його роботу. Тепер за правилами, щоб обмежити фізичний контакт людей з обладнанням, воду відпускає персонал бювету. 

 Моршинська мінеральна вода унікальна, аналогів в Україні немає. Але приймати її самостійно без призначення лікаря не можна, бо вона досить агресивна вода. На Моршинкурорті є три основні джерела - перше, четверте і шосте.

Олег Мельник, медичний директор ДП Санаторій "Моршинкурорт":

"Моршинська вода, особливо джерело 6, багата на сульфати магнію і на сульфати калію. Це є такі мікроелементи, які дуже рідко зустрічаються в мінеральних водах і є кілька аналогів в інших країнах, але в Україні немає. Сульфати дуже важливі. Сульфати магнію чинять потужний вплив на печінку та на підшлункову залозу. Вони сприяють тому, щоб жовч яка в людини є застояна, ставала рідшою і вона тоді легше виходить із жовчовивідних протоків, з жовчного міхура. Це в свою чергу призводить до покращення мікроциркуляції самої тканини печінки, покращує її кровопостачання і посилюються її функції. Печінка краще виробляє білки та певні мікроелементи".

"Моршинкурорт" – лідер в лікуванні захворювань органів травлення у дорослих та у дітей. Є процедури не релаксуючі і навіть не дуже приємні, але вони надзвичайно важливі для кожної людини. І тут їх роблять із максимальним комфортом - це кишкові зрошення. Вони особливо популярні серед чоловіків. 


Нова та маловідома процедура, але дуже ефективна при захворюваннях суглобів та хребта – це ін’єкції вуглекислим газом. Не лякайтеся, це майже безболісно, але після таких процедур покращується кровообіг, насичуються киснем тканини, зменшуються больові відчуття, зникають функціональні зміни опорно-рухового апарату.  

На Моршинкурорті великий вибір фізіопроцедур, ванн, душів, масажів,  інгаляції, реабілітацій та дитяче оздоровлення...

Хочете підтягнути тіло та покращити стан шкіри оберіть підводний душ масаж. Бажаєте зайнятися загартовуванням організму, йдіть на курс процедур кріосауни та у спелеокімнату. А якщо вам хочеться подбати про шкіру обличчя, так тут приймає косметолог. Вона і масаж зробить, і програму по догляду, і процедури з омолодження запропонує.

Моршинкурорт приймає відпочивальників увесь рік. Тож виділіть 2-3 тижні і мерщій до Моршину на оздоровлення.