Запашний гарбуз, неймовірні яблучні варіації, овочеві фантазії, солодке м'ясо і ще солодша випічка: топ-20 оригінальних страв жовтня

Тетяна Зінченко
1 жовтня, 2020 четвер
07:40

Рецепти найсмачніших страв від відомих кулінарних майстринь - у жовтневій смачній добірці Еспресо-TV

От і жовтень, місяць, який найбільше надихає! Про нього пишуть і говорять як про час теплих напоїв і смачної випічки, опоетизовують цей багряний та айстровий період, і є чому! Бо насправді такі моменти в житті дуже цінні, а надто вони цінуються, коли стає холодніше і починає бракувати природнього тепла.

Але господиням сумувати не доводиться! Якраз зараз вони особливо дружно обмінюються рецептами, діляться досвідом приготування і старих добрих страв, і нових. Сьогодні шановані читачами господині, кулінарні блогерки, ведучі кулінарних ютуб-каналів і кулінарних спільнот поділяться з нами рецептами страв, які вони і собі планують готувати в багатому на городину і садовину жовтні, і радять приготувати всім, хто хоче зробити собі і родині цей жовтень незабутньо смачним. 

Піднесіть собі ... гарбуз

"Жовтень - час гарбузів, - зі знанням справи каже ведуча відомого кулінарного ютуб-каналу Лілія Цвіт. - Якраз у жовтні збирають гарбузи з городів і використовують за призначенням". Призначення гарбуза - тішити смаком і, якщо хочете, красою, а не те, що ви подумали. Хоча і те  - також, як кажуть, що кому!

Однак краще нафаршируйте гарбуз за рецептом Лілії Цвіт, і великий пункт жовтневого смачного плану вами буде виконано. 

"Він гарний, яскравий, запашний! А за цим рецептом іще й дуже смачний! Гарбуз чудово пропікається, набирається аромату спецій, м’якенький та добре нарізається. Все дуже просто та недорого! Овочі можна додавати будь-які за вашим бажанням: морква, картопля, капуста, баклажан, цвітна капуста. У мене цього разу улюблена броколі. Кількість інгредієнтів коригуємо відповідно до розміру гарбуза", - розповідає про це гарбузове диво кулінарна фея з Дрогобича Лілія Цвіт.

Інгредієнти: гарбуз - 1 шт., сіль та спеції, морква - 2 шт., цибуля - 1 шт., куркума - 0,5 ч. л., макарони - 1 склянка, кукурудза - 0,5 банки, броколі - 500 г, яйця - 4 шт., молоко - 200 мл, сіль - за смаком.
У гарбуза зрізаємо "кришку". Виймаємо середину. Перемішати сіль та спеції та натерти гарбуз усередині. Накрити "кришкою" та запікати при температурі 180 градусів 1-2 год., залежно від товщини стінок гарбуза.
Тим часом приготуємо начинку. Нарізаємо цибулю. Моркву тремо на грубій тертці. На сковороду наливаємо 2 столові ложки олії та смажимо моркву з цибулею. Наприкінці додаємо кукуру­дзу, сіль та спеції (куркума - обов’язково для кольору)
Перемішуємо. Знімаємо з вогню. Додаємо відварені макарони, перемішуємо.
Броколі розділяємо на суцвіття та додаємо до начинки. За бажанням можна додати інші овочі.
Гарбуз виймаємо з духовки, виливаємо рідину, що назбиралася всередині. Наповнюємо середину гарбуза начинкою та заливаємо заливкою.
Заливка:
4 яйця, 200 мл молока та сіль - збити до однорідної маси.
Запікаємо гарбуз iз "кришечкою" приблизно 1 годину, доки заливка не стане густою.
І у вас на столі  уже є смачна "карета"!  

Гарбузова каша від Тані Козак
Рецепти шанованої кулінарки з Почаєва заслуговують на увагу, це засвідчуть її багаторазові перемоги у різних кулінарних конкурсах. Наразі пані Тетяна ділиться рецептом гарбузової каші своєї бабусі. Багато хто впізнає у ньому і рецепт своєї бабусі. 

null

"Затірка, Затирка, Качана каша  - одна з найдавніших  українських страв, це круте підсолене пшеничне тісто на яйцях яке,розтирають руками, кописткою, допоки не утворюються кульки, грудочки.
Багато хто з нас пам'ятає цю страву дитинства.
Приготуйте дітям,таку смачну кашу -  швидкий і простий, доступний варіант для сніданку або вечері", - каже майстриня.
"Також   варять гарбузову кашу  з рисом, пшоном, манкою, кукурудзяною крупою, але мені більше подобається саме з затіркою", - додає кулінарка.
Потрібно: гарбуз - 800 г, вода, молоко  - 1 літр, борошно - 1 стакан (160 г), яйце, щіпка солі.
 Гарбуз порізати на невеликі шматочки, кубиками, залити водою (щоб покрила його), варити до готовності.
Готовий зварений гарбуз пом'яти за допомогою картопледавки, залити  молоком, поставити на невеликий вогонь.
Тим часом приготуєте швидко тісто.
Просіяти борошно, зробити всередині заглиблення, вбити яйце, додати щіпку солі.
Все ретельно перемішати, перетерти у крихту, грудочки. Всипати тісто  у каструлю з молоком, добре і ретельно перемішати.

Варимо приблизно до 6-10 хв. ( все залежить від розміру крихти).
Перед подачею на стіл  додати шматок вершкового масла, мед або цукор.
Це дуже смачно, і це всі знають!

Гарбузовий пиріг - яскравий, ароматний та ніжний - від Лілії Цвіт
По-домашньому особливий та корисний! А приготувати такий пиріг із гарбуза дуже просто! Тому обов’язково спробуйте та смакуйте тихими осінніми вечорами!

Інгредієнти на форму 22 см:

800 г гарбуза, 200 г цукру, 4 яйця, 200 мл молока, 100 г масла, 1 п. (18 г) розпушувача, 1 п. ванільного цукру, апельсинова цедра з 0,5 шт., 230 г борошна, 0,5 ч.л. куркуми.
Гарбуз почистити, нарізати тоненькими пластинками. Яйця збити зі звичайним та ванільним цукром до світлої маси. Додати молоко, апельсинову цедру, розтоплене масло, борошно, розпушувач та куркуму. Замісити рідке тісто, як на налисники. Додати гарбуз. Перемішати так, щоб кожен шматочок гарбуза покривало тісто. Викласти це все у застелену форму. Випікати при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою та корицею.
А запах! Обов’язково спечіть такий пиріг восени!

Апельсиново-гарбузовий кекс від Каті Скрябіної


Катерина Скрябіна - молода кулінарка з Полтави. Ми знаємо її як натхненницю відомого фестивалю "Полтавська галушка", однак мальовничий край  спонукає майстриню створювати нові й нові рецепти. Ось - кекс.

Інгредієнти:
250 г гарбузового пюре
330 г борошна
100 г вершкового масла
150 г цукру
2 яйця
сік та цедра з одного апельсину
1 ч.л. соди
пакетик ванільного цукру
1 ч.л. кориці 
дрібка солі
склянка родзинок
 Гарбуз приготувати на пару. Родзинки залити водою на 30 хвилин. Розм'якшене масло збити з цукром та ванільним цукром до побіління маси. Збиваючи масу міксером, додавати по одному яйцю та гарбузове пюре. Додати сік з цедрою. Перемішати. Просіяти борошно, додати соду, сіль та корицю. Борошно додавати поступово, збиваючи міксером на низьких обертах. Якщо маса вийде занадто рідка, додати борошна трохи більше. Маса повинна бути, як густа сметана. Вмішати родзинки.
  Випікати в розігрітій духовці до 180°С 35-40 хвилин. Смачного!

Суп-пюре з  гарбуза від Інни Самолюк (Голобіані)

:

 Талановита кулінарка не стомлюється нас дивувати новими стравами, точніше новими, бо з власними творчими "родзинками". В жовтні треба приготувати гарбузовий суп,  це - як закон! Ось, приміром, за рецептом пані Інни. Цибуля - 1 шт., морква - 1 шт., імбир (дрібно нарізаний) - за смаком, часник - 2 зубчики, гарбуз -  600 г, картопля - 2 шт. 
 Все обсмажуємо в казані на олії, додаємо сіль і перець чорний,мускатний горіх за смаком. 
 Заливаємо водою або бульйоном.  Тушкуємо до м'ягкості гарбуза.
 Блендером збиваємо до однорідної маси.  І додаємо молоко чи вершки до потрібної консистенції.
 Ще раз закипає - і суп готовий!.  За бажанням посипаємо грінками, чи гарбузовим насінням, сиром пармезан. Якщо суп вийшов дуже густим, можна розвести його окропом або киплячим бульйоном.
 Приємного вам апетиту!

Запіканка з броколлі від полтавки Катерини Скрябіної

null

Інгредієнти:
300 гр броколі 
200 мл молока
2 яйця
сіль, чорний перець за смаком 
100 гр твердого сиру, кмин
 Броколі відварити 3-5 хвилин у підсоленій воді, розібрати на суцвіття. Викласти в форму для запікання. Збити яйця та влити молоко, посолити, поперчити та розмішати.  Вилити в форму. Випікати в розігрітій духовці до 180°С 20-25 хвилин до зникнення рідини. Далі посипати тертим сиром та кмином і залишити в духовці ще на декілька хвилин. 
Смачного!

Фарширована по-осінньому риба від Тані Козак
"Дозвольте поділитися результатом своєї фантазії, не очікувала такої смакоти, - дивується власним результатам господиня з Почаєва, переможиця багатьох кулінарних конкурсів Тетяна Козак. - Але результат мене вразив, риба вона зовсім не суха, гарно тримає форму й ідеальна при нарізані".


Отже нам потрібно
Риба свіжа амур - 1 шт. (більше 1 кг), риба морожена хек - 1 шт., рис відварений 2 - 3 ст.лож., цибулина, зубчик часнику і пів морквини, а також сіль, перець, приправа до риби.
Рибу очистити від нутрощів, зябра, очі. І обережно за допомогою ложки ( мені дуже зручно робити саме руками) зняти шкіру. Відокремити м'ясо від шкірки, зрізати хребет а голову і хвіст залишити.
Добре все промити під проточною водою.
Приготовити начинку для риби
М'ясо амура і хека пропусти через м'ясорубку. Моркву і цибулю також пропустити через м'ясорубку.
Змішати фарш, спеції і варений рис.
Деко для випікання риби застелити пергаментом і викласти на бік шкіру амура.
Наповнити її фаршем, повернути на спинку і зашити ниткою.
Повернути фаршировану рибу на живіт, руками сформувати її і змастити добре олією. (На деко можна трішки налити води і дати лавровий лист, чорний перець горошком.)
Випікати при температурі 180-200 градусів ( не більше) 40-50 хв.
За бажанням можна готову охолоджену рибу прикрасити на свій смак овочами і зеленню. 

Баклажани з помідорами від Марти Левицької

Марту Левицьку у Львові і на його околицях знають як королеву тортів і пляцків: художниця за освітою вміє і прикрасити так, ніби то не випічка, а витвір мистецтв, і спекти - що смак казковий. А наразі пані Марта ділиться смачною овочевою стравою. "Просто і смачно!" - каже вона. 
Чотири середніх баклажани порізати на кубики (можна зняти шкірку), обсмажити на олії, як картоплю, до золотистого кольору, вийняти з олії відставити. Коли бачите, що олії мало не спішіть доливати, баклажан як губка втягують олію, далі при смаженні її віддають.
Чотири помідори  розім'яти, покласти на сковорідку, без олії, додати часник, базилік, сіль якщо помідори дуже кислі (я даю дрібку цукру), протушкувати хвилину, додати обсмажені баклажани, перемішати і готово.
Смачного!

Плов це не просто ситно, а ще і дуже смачно - рецепт Оксани Копиняк

Оксана - ще зовсім молода господиня, але дуже завзята і, як кажуть у народі, спритна. Вона невтомно вчиться і так само невтомно творить. Дуже любить пекти торти і пляцки, деякі з них ми публікували, інша також відомі читачам. На жовтень вона пропонує запланувати плов. "Рідні точно оцінять таку страву", - каже кулінарка.  
700 гр. - 1 кг. м'яса ( я брала свинину: шинка і підчеревина )
1 велика чи 2 середні цибулини
1-2 головки часнику
3-4 середніх морквини
4-5 лаврових листків
5  горошин перцю
паприки червона
500-600 г рису (промити, дати закипіти, зібрати весь шум і відцідити)
Кетчуп/томат - за бажанням
Зелень
Сіль/перець
М'ясо миємо, і нарізаємо на невеликі шматочки. Даємо їх в глибоку сковорідку (чугунну гусятницю), додаємо лавровий лист і перець духмяний, накриваємо кришкою і на слабкому вогні тушимо. М'ясо виділить сік. Періодично помішуючи до того моменту, доки рідина випарується. Далі вливаємо трошки олії і обсмажуємо до скоринки вже без кришки. Додаємо нарізану цибулю, коли цибуля вже майже зготується, додаємо моркву (можна натерти на тертці, але мені смачніше коли нарізана брусочками). Теж обсмажуємо до готовності. Далі наливаємо води так, щоб вода покрила м'ясо на таку висоту, що і саме м'ясо. Коли закипить, додаємо сюди наш рис, і накриваємо кришкою (не перемішувати).
Зверху додаємо часник, посипаємо паприкою, солимо/перчимо і залишаємо доки рис не набухне. Хвилин за 20-30 можна відкрити кришку і оцінити готовність.
Коли все зготується вимішати рис з м'ясом, накрити кришкою і дали пропитатися рису усіма ароматами. Подавати з зеленню. Смачного!

 Легкий, вітамінний салат-вінергет від Олі Думи

Рецепти пані Ольги шануються господинями з кулінарних спільнот: прості, цікаві і смачні!Для вінегрету за її рецептом потрібно 3 відварені середні буряки, 3 картоплини, 2 морквини, банка горошку, 2 зубки часнику, 1 цибулина,1 яблуко, 3 мариновані або свіжі огірки, шматок свіжої капусти,1 ст.л. лимонного соку або оцту, 5-7 ст.л.оливкової олії, дрібка цукру, сіль, перець до смаку, зелень.

Всі овочі, крім капусти, порізати  дрібними кубиками, капусту дрібно пошаткувати. Все вимішати, заправити олією і лимонним соком.Смачного!

 Улюблений салат з квасолі від Олі Думи

Для приготування цього смачного і ситного салату потрібно:
500-700 мл вареної квасолі
1 шт. вареного курячого філе
1 цибулина
1 морквина
2-3 зубці часнику
100 грам майонезу або  кілька ложок олії.
Квасолю відварити, цибулю і моркву протушкувати, трішки посолити, філе розібрати на волокна, або порізати, заправити майонезом або олією.Дуже смачний як теплим, так і холодний. Смачного!

М’ясний рулет з грибами від Лілії Цвіт
Пішли гриби! Їх треба приготувати по-різному, результат вартий зусиль. Жовтень і гриби - нерозлучні!  Очільниця півмільйонної кулінарної спільноти і власниця ютуб-каналу з досить солідними переглядами Лілія Цвіт наголошує на різноманітності раціону і на сезонних його особливостях. До гарбуза вона "приплюсовує" і гриби і ділиться от таким рецептом.
"Кожного разу м’ясний рулет виглядає по-новому, бо поєднуючи різні рецепти м’ясних рулетів, можна зробити цю ставу особливою та оригінальною. Так і м’ясний рулет з грибами. У ньому ніжний свинячо-воловий фарш, до якого дуже пасує смачна начинка з білих грибів", - каже вона.
 
 Потрібно: нежирна свинина 0,5 кг
яловичина 0,5 кг
яйця 2 шт
манка 2 ст.л.
гриби відварені 400 г
цибуля 2 шт
сіль, спеції за смаком
Робимо фарш. Для цього потрібно змолоти через м’ясорубку 0,5 кг ядовичини, 0,5 кг свинини та 1 велику цибулину. М’ясо вибирати нежирне, у мене гуляш. Тепер від готового фаршу відділяємо половину і мелемо блендером, щоб фарш став більш однорідним. З'єднуємо обидві частини Весь фарш не мелю блендером, бо тоді рулет буде занадто тугим, забитим. Я ж хотіла, щоб ця "зернистість" і крихкість частково збереглася. Але, разом з тим, щоб рулет не розсипався, та був в міру гладкий. Тепер посолити-поперчити, додати яйця, манку, ретельно перемішати. Фарш для рулету готовий.
Робимо начинку з грибів. Відварені білі гриби перемолоти в м’ясорубці. Цибулю дрібно порізати кубиками. Додати до грибів, заправити спеціями.
 
Рукав для запікання розрізати по шву, розстелити на стіл. Викласти фарш. Рівномірно розподілити. Викласти грибну начинку. Скрутити в рулет. Обмотати рукавом, загинаючи боки. Зафіксувати спеціальною ниткою для запікання. Я використала для цього смужки з рукава. М’ясний рулет викласти у форму та запікати при температурі 200 град близько години. Витягнути з духовки, розрізати рукав, охолодити, тоді вийняти з форми. Якщо почнете виймати гарячим чи теплим - м’ясний рулет може розламатись.

Запечені баклажани від Оксани Дорош

Оксана Дорош - майстриня кулінарних шедеврів зі Львова - розповідає про нову страву, яка моментально стала топовою. Приготуйте в жовтні!

Потрібно: баклажани 2 шт
помідори 2 шт
сир твердий 100-150 г
зубці часнику 4 шт
Баклажани помити та нарізати кружельцями 5-6 мм. Посипати сіллю та залишити на 30 хвилин.
Помідори теж помити та нарізати кружечками.Подрібнити часник.Сир натерти на тертці.
Форму викласти папером . Баклажани промити. Витерти їх і викласти на деко.Змастити часником. Зверху викласти помідори та зверху присипати сиром.
Запікати у духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин.
Смачного!

Крижавки від Оксана Дорош
 
Лиш гляньте на цю капусту! Смачна, ошатна, корисна! Господиня розповідає, як найшвидше приготувати таку й собі - у жовтні вона матиме успіх!  
Потрібно: буряк 2-3 шт.
головка часнику
Заливка:
вода 2 л. (холодна)
сіль 2 -  ст.л.
цукор  - 3 ст.л.
олія - 100 г 
оцет - 100 г 
У банку викладаємо шарами четвертинки капусти та пластини буряка, навпіл зубчики часнику,з алити заливкою та залишити при кімнатній температурі на 3-5 днів.(це вже дивіться по капусті).
При подачі полити олією з часником. 
Смачного!

Помідори квашені від Марія Цимбалістої
 


Відома галицька господиня нагадує не забути про помідори: якраз треба їх наквасити на зиму! Цей її рецепт - ідеальний для цього!

На 3л.банку
Помідори
3 ст.л.солі
3 ст.л.цукру
Зелена петрушка, 4-5 зубків часнику, листя вишні і смородини, парасолька укропу, шмоточок хріну, лавровий лист.
Це все залити чистою холодною водою і відправити у прохолодне місце на 3-5 днів. Затим закрити кришкою на гаряче і поставити у холодне місце..
"Я перепробувала різні рецепти, спинилася на виробленому самостійно. Щоб помідор всередині добре викиснув, вони мають бути м'які", - уточнює Марія Цимбаліста. 

Риба в банячках від Валентини Устіян 

 
Кулінарка пані Валентина впевнена, що в жовтні, коли на вулиці стане холодніше, страви в горщиках - саме те, що треба! Отож готуємо!

 2 скумбрії  почистити і порізати.  
Морква, цибуля, томат сметана, спеції - змішати та викласти шарами, додати трішки води  і відправити в духовку до готовності.
Скумбрія під копчену від Валентини Устіян  
 
 
Цей рецепт також матиме успіх - багато фотозвітів у спільнотах уже його засвідчили!

Маринад на 1 літра води: 
5 столові ложки солі 
3 столові ложки цукру 
перець
3 столові ложки чорного чаю  закип'ятити 
0, 50 грам оцту - закип'ятити та вистудити 
Рибу почистити та покласти в маринад, поставити на 2 дні в холодильник

Найсмачніші вареники від вінничанки Оксани Харченко

"Одна з мої улюблених начинок - сирно-картопляні і тісто на окропі"  - каже кулінарна майстриня Оксана Харченко, ведуча кулінарної рубрики "Витребеньки в мисці". Ось її рецепт:

У миску насипаємо борошна,  3 склянки, перемішуємо з сіллю - 1/2 ч.л

Додаємо 1/4 склянки олії, 
Заливаємо 1 склянкою крутого окропу.
 Вимішуємо спочатку ложкою, далі тісто перекладаємо на доску чи силіконовий коврик і підсипаючи потроху борошна (близько 1склянки - порційно) місимо тісто.
Воно виходить надзвичайно приємне на дотик, м'яке, еластичне.
Я завжди залишаю "відпочити" на хвилин 20.
Начинка: сир домашній та картопляне пюре 50/50.
Формуємо вареники. Готові, відварені  -  поливаємо шкварочками. 

Деруни із сиром від Оксани Харченко
 "Як там ви - картоплю викопали? - цікавиться майстриня. - Якщо так, пропоную вам рецепт дерунів, начинених сиром".  


Картопля - 400 г
Цибуля - 70 г
Яйце - 1шт
Борошно - 2-3 ст.ложки
Сіль, перець.
Начинка:
Сир кисломолочний - 200 г
Сметана - 30 г
Яйце -  1шт
Сіль. 
Картоплю та цибульку натерти на дрібну терку, відкинути на друшлак на хвилин 20.
Після того, як зайва рідина стече, додати яйце, борошно, сіль, перець.
На долоню покласти утворену масу, на середину викласти начинку і сформувати "пиріжечок".
Смажити на олії до золотистого кольору, а потім кілька хвилин під кришкою.

Яєчний паштет від Ніни Павлишинець


 
  · 
Погодьтеся, вранці такий шматочок хрумкого хліба з паштетом - саме те? 
Отож рецепт від київської кулінарки пані Ніни:

5 яєць, зварених "вкруту" -
100 г  волоських горіхів,
3 невеликі дрібно порізані і обсмажені цибулини,
20-40 г м'якого вершкового масла,
сіль, перець
смажені білі гриби (за бажанням)
Збити за допомогою блендера всі інгредієнти до повітряного стану. Поставити в холодильник хвилин на 30. Подавати або на тарталетках, або з хлібцями. (особливо житніми)

Жовтнева випічка - зроби цей жовтень незабутнім!
У жовтні дуже хотітиметься чогось запашного, солодкого і пухкого. Будуть гарячі напої, прохолодні дощові дні і, як у анекдоті, але в гарному сенсі, з'являєтеся ви або з пирогом, або з печивом тощо, і день для вас і рідних набуває нових барв. Отож що пропонують кулінарні гуру?

Неймовірний медівник від Лілії Цвіт

"Неймовірно смачний медівник! Це найкращий рецепт із тих, які мені доводилося готувати! Він насправді невагомий, наче хмаринка. Просто тане в роті! І готується елементарно!" - так щиро і натхненно надихає і нас до легендарної випічки кулінарка.

Форма 25х30 см
Потрібно: масло (маргарин) - 150 г
цукор - 100 г
жовтки - 4 шт.
сметана - 250 г
мед - 300 г
борошно - 400 г
кориця - 1 ч.л.
сода - 2 ч.л.

"У цьому рецептіне варто соду замінювати розпушувачем", - каже Лілія Цвіт і продовжує ділитися рецептом у відео.   

 

Ароматний пиріг з яблуками у сметанній заливці від Оксани Білінської

Випічка Оксани Білінської нікого не залишає у спокої, і мене в тому числі: дуже гарна, смачна, картинна. Вчителька з Буська не стомлюється дивувати нас своїми кулінарними шедеврами!

"Духм‘яні  яблучка у ніжній сметанній заливці і хрумке пісочне тісто. Рецепт простий і легко готується", - переконана пані Оксана.

Пісочне тісто:
250 г  борошна
100 г  масла
1 ч л. розпушувача
50 г  сметани
 1 яйце
60 г  цукру
щіпка солі
Сметанна заливка:
350 г  сметани
100 г  цукру
20 г  кукурудзяного крохмалу
2 яйця
ваніль
4-5 яблук
1) борошно змішуємо з розпушувачем; додаємо холодне порізане на кусочки масло; перетираємо в крошку (найкраще це робити у комбайні)
2) яйце збиваємо з цукром, сметаною і дрібкою солі (вінчиком); недовго, щоб компоненти з‘єдналися
3) додаємо суху суміш і швидко замішуємо м‘ягке тісто
4) кладемо тісто у форму і руками виставляємо основу з бортиками; ставимо в холодильник
5) збиваємо яйця, цукор і крохмаль вінчиком, щоб не було комочків; додаємо сметану; збиваємо
6) яблука чистимо, нарізаємо пластинками у 3-4 мм; можна збризнути лимоном
7) виймаємо форму, викладаємо на основу яблука і заливаємо заливкою (вона має покрити всі яблука і не доходити до кінця бортиків на 3 мм)
 ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 50-80 хвилин (пиріг підрум‘яниться і серединку перевірте дерев‘яною шпажкою)
Неймовірно смачний пиріг, особливо теплий! Можна подати ще з кулькою морозива.

Ябчаник! Лілія Цвіт ділиться маминим рецептом яблучної шарлотки

"Тут мало тіста і багато яблук. Ніжний, м'якенький, не нудний яблучний пляцок! А готується за кілька хвилин і з простих продуктів. Готувати такий пляцок можна справді щодня, коли є яблука. Зовсім просто і дуже-дуже смачно! Це "фірмовий" рецепт моєї мами перевірений роками і завжди розходиться моментально. Спробуйте і ви!" - Лілія Цвіт знає, що ця випічка точно вдасться!

ІНГРЕДІЄНТИ форма 20х30 см
     НАЧИНКА:
яблука чищені - 800 г
кориця - 1 ч.л.
манка -30 г
     ТІСТО:
яйця - 6 шт.
цукор -200 г
ван.цукор - 1 п.
сода - 1 ч.л.
оцет - 1 ст.л.
борошно - 200 г

 Пиріг зі сливами від Оксани Білінської

null

Пісочне тісто: (форма 25 см)
310 г борошна
50 г  кромалю
210 г  холодного масла
6 ст. л. пудри
120 мл пахти ( можна приготувати самому: тепле молоко + 1 ч л свіжого лимонного соку, перемішати і залишити на 10-15 хв.).
щіпка солі
Начинка:
800 г. слив
4 ст. л. коричневого цукру
1/2 ч. л. кориці
1 ч. л. крохмалю
 2 ст. л. води
1) змішуємо борошно, крохмаль, пудру, сіль; кидаємо порізане кубиками масло; перетираємо швидко в крошку
2) додаємо холодну пахту, потрохи, замішуємо швидко тісто; ділимо на дві частини (одна трошки більша); приплюскуємо, замотуємо у плівку і ставимо в морозілку на 1 годину
3) робимо начинку: сливки миємо, розрізаємо наполовину (якщо великі, то на 4 частини); кладемо в каструлю, додаємо 1 ст л води, цукор, корицю і нагріваємо на середньому вогні біля 10 хв (за цей час сливи виділять сік). Щоб начинка не була надто рідкою, змішайте 1 ч л крохмалю з 1 ст л води і додайте в кіеці до слив; перемішайте і проваріть ще 1 хвилину
4) виймаєм більшу частину тіста; розкатуємо у велике коло, під форму ( приблизно 4 мм товщиною); переносимо на форму, робимо бортики; кладемо в холодильник ще на 30 хв
5) опісля виймаємо, наколюємо вилкою дно, кладемо начинку
6) другу частину тіста розкатуємо і нарізаємо ширшими полосками (3 см) і робимо зверху переплетення
7) змащуємо пиріг яйцем з молоком і випікаємо у розігрітій до 190 градусів духовці 40-45 хвилин ( до рум‘яного кольору)
Прекрасний пиріг готовий; надзвичайно смачний теплий з морозивом; але і холодний довго не залежиться, це точно!

Тарт з карамеллю, горіхами та шоколадом від Каті Кудляк

null
Молода майстриня Катя Кудляк і в жовтні має намір дивувати нас своїми неймовірно гарними і особливо смачними рецептами!  Цей тарт - якщо у когось у жовтні свято! Або якщо ви хочете влаштувати свято особисте, для рідних.

Тісто: 125 г холодного масла, 225 г борошна, 2 ст.л. цукрової пудри, 1 жовток, 2 ст.л. крижаної води.
Начинка: 200 г фундука, 250 г вершків 33-36%, 150 г цукру, 80 г масла, 1 уп. ванільного цукру, 125 г чорного шоколаду.
Тісто: борошно перетерти з маслом у крихту, всипати цукрову пудру, перемішати. Добавити жовток і воду, замісити тісто. Загорнути у харчову плівку, поставити у холодильник на 30 хв. Горіхи підсмажити і зняти шкірку. Розкачати, переложити тісто у форму, сформувати тарт і наколоти виделкою. Застелити пергаментом і всипати щось важке(у мене це гречка. Випікати при температурі 180 градусів 15 хв, забрати пергамент і випікати ще 15 хв. Карамель: у ронделику з‘єднати цукор, 2/3 вершків і масло, закип’ятити і варити на середньому вогні 8-10 хв до загустіння. На підготовлену основу виложити горіхи, залити карамеллю. Як карамель загусне, шоколад з рештою вершків розтопити(або на водяній бані, або ж у мікрохвильовій печі). Залити тарт шоколадом.
Це нереально смачно, ідеальна пісочна основа, карамель, лісовий горіх і шоколад. Ви б спокусились на шматочок?

Плетенка з какао від Лілії Цвіт

"Пропоную приготувати дуже просту і гарну плетенку до чаю. Вона добре вдасться навіть в тих, хто не має досвіду роботи з дріжджовим тістом. Але ж яка смачна! М'якенька, пухка і ароматна. З цієї порції виходить дві великі плетенки, тому такий рецепт вважаю економним" - каже Лілія Цвіт про свій наступний дуже популярний рецепт, деталі якого вона розповідає у відео. 

 ІНГРЕДІЄНТИ:
    ТІСТО:
   молоко - 300 мл
  дріжджі сухі - 6 г (пресованих - 20 г)
   цукор - 150 г (для опари 2 ст.л)
   борошно - 650 г (для опари 6 ст.л.)
   ван.цукор - 1 п. 16 г
   яйця - 2 шт.
   масло (або маргарин) - 70 г

  НАЧИНКА:
    масло - 70 г
    какао - 20 г
    цукор - 2 ст.л.
    кориця - 1 ч.л. (за бажанням)

 

ХАЛА від Каті Кудляк

null  
Також плетенка - бо в жовтні треба буде, впевнені кулінарки!

▪️480-490 г борошна
▪️25 г пресованих дріжджів
▪️60 мл теплої води
▪️3 великі яйця
▪️85 г меду,або 70 г цукру(з медом краще)
▪️60 мл олії
▪️8 г солі
Опара: до дріжджів добавити воду і 2 ст.л. борошна від загальної кількості, вимішати і залишити на 15 хв. Яйця злегка збити вінчиком, добавити мед, олію, опару і вимішати. Частинами добавляти борошно і замісити тісто. Тісто має вийти досить тугим, але еластичним. Залишити підходити на 2 години. Тісто розділити на 8 частин(у мене вийшло по 107 г), сформувати кульку. Кожну кульку розкачати максимально тонко і звернути у рулет, розкачати руками(як на відео, сформувати джгути). Взяти чотири джгути, зліпити їх разом, заплести халу(дивись відео). Переложити їх  на пергамент, одну з них змастити яйцем та посипати кунжутом. Прикрити і залишити на 2 години. Змастити яйцем іншу і випікати при температурі 180 градусів 30-35 хв.
Так смачно, а аромат який - не передати! Можна їсти з маслом, джемом, улюбленою пастою, або ж просто з молоком/чаєм.
Готуйте з задоволенням!

Королівський пляцок від Христини Ласяк

Цей пляцок, не чекаючи жовтня, так би мовити, промоакція, спекли дуже багато господинь! Читала вдячні відгуки, бачила багато фотозвітів і захотілорся створити таке смачне диво. І всім це порадити.

Отож рецепт Христини Ласяк (фото майстрині-красуні - на обкладинці нашого топу):

ІНГРЕДІЄНТИ (форама 25*35*6 см):
ТІСТО :
жовтки - 8 шт.
маргарин - 250 г
сметана - 100 г
цукор - 150 г
ванільний цукор - 1 п..
борошно - 700 г
дріжджі - 50 г 
НАЧИНКА:
білки - 8 шт.
цукор - 250 г
мак(сухий) - 200 г
горіхи - 200 г
Дріжджі розтираю з цукром, даю трохи постояти і додаю до  інших компонентів.
Масло м'яке перетираю з борошном,до нього сметану,жовтки і дріжджі. Замісити тісто,поставити на годину в тепло. Тим часом приготувати начинку. Перша: мак запарити ,перетерти . 
Друга:горіхи простежити та подрібнити.  Білки збити з цукром, поділити навпіл, додати їх до маку та горіхів і вимішати.  Третя: густе повидло 
Тісто розділити на 4 частини 1 частину розкатати ,на неї начинку з маку.
Накрити 2 частиною,її помастити повидлом ,накрити третьою частиною ,на неї горіхову масу.
Зверху четверта частина. Пекти  притемпературі 180 градусів  50 хвилин.
Смачного! 

Їжачки від Лілії Цвіт

Таке пісочне, крихке та натуральне печиво без розпушувачів пекли колись наші бабусі. Справжня смакота! "В різних регіонах України воно має різні назви. Це і "ТРЮФЕЛЬ", і "ЇЖАЧКИ", і "КАШТАНИ". Остання назва мені відома найбільше. Все настільки просто, що приготувати його зможе навіть дитина. Ось так і моя помічниця із задоволенням ліпила кульки з тіста. Але найцікавішим заняттям було потім "купати" їх в шоколадній помадці. Добре, що її багато і вистачило всім бажаючим. Спробуйте залучити діток до приготування таких смаколиків!" - радить кулінарна блогерка Лілія Цвіт.

ІНГРЕДІЄНТИ на 500 - 600 г:
жовтки варені - 5 шт.
маргарин (масло)- 250 г
борошно - 350 г
сметана - 50 г

ПОМАДКА:
цукор - 150 г
молоко - 60 мл
какао - 3 ст.л.
масло - 150 г

ДЛЯ ПАНІРУВАННЯ:
вафлі - 1 уп.

Ромашки від Юлії Стець-Грещук

"Ще трошки літа вам в стрічку! - каже молода талановита кулінарка Юлія. - 
Ще хочеться чогось по-літньому яскравого,до гарячого напою - і от,ідея ,ащо ще треба в холодну дощову пору печиво бюджетне, смачне, ще й ефектне! І вона чудово впоралася з власним завданням, а наразі ділиться рецептом свого успіху і свого чергового смаколика за нами. 


1 п. маргарин (250 г)
200 г цукру
200 г сметани
0,5 п порошку до печива (9 г)
На кінчику ножа амонію ( для крихкості печива)
Ваніль для аромату ( за бажанням)
Муки - скільки візьме ( має легко відставати від рук)
Покритт ( айсинг): 1 білок, щіпка лимонної кислоти, розмішати вінчиком, додати 200 г цукрової пудри, розмішати до однорідності.
Айсинг в одноразовий мішок, робимо надріз щоб малювати контури ромашки. .
Спочатку робимо контури ромашки.  Як підсохне заповнюємо пелюстки айсингом.
 Коли залишилося +- 4 ст. л. айсингу, видавлюємо його в стакан, додаємо барвник ( в мене оранжевий), знову в кондитерський мішок і заповнюємо серединку ромашки.
 Якщо айсинг густий або гусне в процесі ( бо ж застигає швидко), не страшно - розбавляємо водою, додаючи по 1 ч л і робимо необхідну консистенцію.
 
 Фігурки можуть бути будь-які: зірочки,сердечка - що є в хаті. Головне - процес творіння.
 Можна створити як прикраси на торт - дешево і красиво.
 А і головне- не перепекти печиво ,не чекати коричневого кольору.
 Печиво смачніше наступного дня.
 Таке печиво зберігати при кімнатній температурі.
Смачного!

Сирне печиво з яблуками  від Тетяни Мельничук

 
Тетяна Мельничук уміє з тістом дружити, та так, що воно в неї перетворєється на дуже гарну і смачну випічку. Таке печиво, переконана вона, може спекти будь-хто бажаючий.

Тісто:
150 г сиру кисломолочного
75 г  цукру
7 г порошку до печива
Щіпка солі
6 ст. л. олії
1 п. ванільного цукру
250 г  борошна
1 яйце
Начинка:
2 яблука
50 г  цукру
1 ч. л. кориці
1 яйце
1 ст. л. маку (або льон, кунжут)
До сиру додати яйце збите з цукром і ванільним цукром, олію, борошно з порошком.
Замісити тісто, залишити під рушником на 20 хв.
Розділити тісто на 2 частини.
Розкатати в круг приблизно діаметром 25 см і товщиною 0.5 см, поділити на 8 секторів, зробити надрізи, покласти шматочки яблук, посипати цукром і корицею.
 Загорнути вузьким кінцем під низ (вказано на фото).
Змастити збитим яйцем, посипати маком (в мене льон).
Випікати при  температурі 180 градусів приблизно 15-20 хв.
Смачного!

Пляцок із зефіром до кави від Марії Пташнік

 "Вологі шоколадні коржі, зефір в шоколаді, крем масляний із кавовим ароматом, і пікантності смаку додає консервована вишня в своєму соку", - уміє ж заохочувати надзвичайно талановита кулінарка Марія. 

Отже рецепт:
Для початку потрібно консервовану вишню в своєму соку (0,5 л) процідити щоб добре стік сік.  
Форма 25×25
Склянка 250 мл
Шоколаді коржі:
2 яйця
150 г цукру
1 скл сметани
15 г розпушувача
2 ст л какао
1,5 склянки муки
Яйця збити з цукром, додати сметану, какао, розпушувач і муку. Все гарно вимішати, розділити на 2 частини і спекти 2 коржі.
Крем: 
450 мл молока
1 скл цукру
1 яйце
1 ст л розчиної кави
45 г кукурудзяного крохмалю - зварити і охолодити
350 г масла збити і в 4 етапи додати заварну масу
2 ст л коньяку
Додатково: 12 шт зефір у в шоколаді
Збираємо пляцок
Шоколадний корж
Крем
Зефір
Крем викласти між зефіром
Вишня викласти між зефіром
Крем
Шоколадний корж
Оформити за бажанням
Глазур:
5 ст л сметани
50 г масла
1 ст л цукру
1 ст л какао
Смачного!

Шоколадний рулет від Марійки Пташнік

"Він ароматний, вологий, м'який, гарно нарізається і неймовірно смачний. Крем-чіз ідеально доповнює смакову гаму. Також можна додати фрукти у крем, в мене був лише нектарин чесно кажучи, цікаве поєднання!" - Марія Пташнік прекрасно невтомна! Цей її рецепт миттєво облетів кулінарні спільноти. 


Форма 25×35
4 яйця
100 г цукру
80 г муки
15 г розпушувача
20 г какао
40 г кукурудзяного крохмалю
Яйця з цукром збити до побіління, щоб цукор повністю розійшовся. Змішати решту інгредієнтів і всипати в яєчну масу, легенько вимішати лопаткою. Форму застелити пергаментом викласти тісто і спекти. Як дістанете з духовки корж зразу закрутити в рулет і дати охолонути.
Крем:
200 г сиру домашнього перебити блендером
50 г масла збити з 150 г невареного згущеного молока
Додати сир і легенько з'єднати.
Просочування:
0,5 ч л кави розчиної
0,5 ч л какао
2 ч л цукру
80 г гарячої води
Як прохолоне 1 ст л коньяку 
Рулет перемастити, обгорнути в харчову плівку і поставити в холодильник мінімум на 8 годин. 
 Смачного 

Безе - смачна невагомість від Марії Цимбалістої
 

Таку смачну і гарну мрію можна буде втілити на практиці. Тож повчимося в Марії Цимбалістої пекти безе. 
 
Потрібно: 100 г білків (приблизно із трьох яєць), 200 г цукру.
 
Ставимо на водяну баню і доводимо білки до 50-60 градусів (цукор має добре розійтися). Після цього знімаємо з бані і добре збиваємо міксером до твердих піків. Сушимо безе при температурі 70-80 градусів приблизно 2 години (залежить від розміру безе).
 
Синабони від Оксани Копиняк
"Це рецепт славнозвісних булочок, який підкорив усіх", - задоволена Оксана і своїм успіхом. І є чому: ці запашні булочки стали справжньою родзинкої її родинного святкового столу. Відтак майстриня впевнено ділиться черговим своїм кулінарним шедевром. 

Потрібно:
200 мл молока
12 г  сухих дріжджів
175 г  цукру
1 пачка ваніліну
2 яйця
200 г  масла
4 склянки (250 мл) муки
1 ч.л.солі
4 ст. ложки кориці
+ ще цукор (+/- 100 гр)
Сир маскарпоне 250 гр + 60 гр пудри
Або для бюджетнішого варіанту:
Домашній сир, пудру і сметану  перетерти через сито
В тепле молоко додати дріжджі, 2 ст. ложки цукру і 2-3 ст.ложки муки від загальної кількості. Все перемішати і відставити..
Окремо в чаші збиваємо яйця до збільшення в об'єм , додаємо 75 г  цукру і знову збиваємо.
Беремо міксер з гачками для тіста і додаємо майже все масло. Сюди ж сіль, ванілька і мука. Включаємо міксер і все добре замішуємо, попередньо додавши до муки дріжджі. Тісто має майже не липнути до рук і буде м'ягке.
Руки добре витерти на сухо  і починаємо обминати тісто. Далі кладемо в миску і накриваємо на 1 год в теплому місці.
Доки тісто підростає змішуємо цукор і корицю. 
На присипаний мукою стіл кладемо половину тіста і розтачуємо прямокутником близько 5 мм. Змащуємо по всій поверхні м'ягким маслом і зверху щедро посипаємо цукром з корицею. Все скручуємо в рулет і нарізаємо на шматочки довжиною 4-5 см. Форму змащуємо маслом і викладаємо зрізом донизу. 
Так само робимо і з другою половиною тіста.
Між булочками робимо невелику відстань, так як вони ще ростимуть. 
Випікаємо в розігрітій духовці при 180° приблизно 45 хв. ( Мають вирости і стати рум'яними)
Коли булочки приготуються, зразу з духовки виймаємо і щедро змащуємо  нашою сирною масою ( я роблю з домашнім сиром, так як він завжди ж під рукою).
Ви зразу відчуєте на своїй кухні божественний аромат цих булочок з корицею, а ваші домочадці їх точно оцінять.
 
Печиво  пісочне "Калачики" з мого дитинства від Інни Самолюк (Голобіані)

 Складові: . Свинячий жир 300 г. ,
Сметана 300 г., борошно 700 г., сода 1 чайна ложка, я замінина на (порошок для печива). Сіль 1/3 ч. ложки. Цукрова пудра за смаком.
У глибокій мисці з'єднайте сметану і жир. Ретельно перемішайте все до однорідності. Дуже зручно робити це товкачем для картопляного пюре. Соду, або порошок для печива з сіллю і борошном просійте і додайте невеликими порціями, замішуючи тісто. Готове тісто розділити на 2-3 частини (щоб зручно потім було розкачувати і швидше охолоджувалося), загорніть в харчову плівку або поліетиленовий пакет і приберіть в холодильник на годинку-півтори.5. А далі все дуже просто: розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розкачати тонким шаром. Виріжте печеньки , в даному випадку це колечка, вирізала звичайним стакаром, а середину вирізала трубкою, що для ковбаси, але ви можете використовувати будь-які формочки.  Викладіть печиво на деко і відправте в духовку.  Випікайте близько 15 хвилин до рум'яності.  У глибоку миску всипте цукрову пудру і ще гарячими обваляйте печенюшки в неї з усіх сторін. Я робила так як моя мама( збила виделкою білок, яйце попередньо оброблене, чисте, домашнє. Помазком змазувала кожного ,,калачика,, з обох боків і обкачувала у цукрі, виложувала на салфетки, кожного окремо, щоб швиденько підсихали. 
 Приємного чаювання! А як у вашому регіоні називається таке печиво, цікаво?

Пеньочки з грибами від Лілії Цвіт

"Це неймовірно гарні та милі тістечка. Вони справді милують око! А ще дуже смачні! М'якенький бісквіт зі ніжним, смачним  кремом "Шарлот" та бісквітною крихтою з горіхами. Смак дитинства! Хто любить бісквітні рулети з кремом - саме те, що треба! Давайте спробуємо його відтворити в домашніх умовах!" - коментує ці гарні витвори пані Лілія.

ФОРМА 30*40
     БІСКВІТ:
яйця - 4 шт.
борошно - 70 г
цукор - 100 г
розпушувач - 0,5 ч.л.
БІСКВІТ З КАКАО:
яйця - 2 шт.
цукор - 60 г
розпушувач - 0,5 ч.л.
какао - 10 г
борошно - 20 г
    КРЕМ:
молоко - 160 мл
яйця - 2 шт.
цукор - 350 г
масло - 600 г
горілка - 2 ст.л.
какао - 1 ст.л.
арахіс - 100 г
 СИРОП ДЛЯ БІСКВІТУ:
вода - 50 мл
цукор - 1 ст.л.

 Отож, господині, починаємо жовтень смачно? Бо, як відомо, як місяць почнеш, таким він і буде. Гарного жовтня!

Теги:
Читайте також:
Київ
+5°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.41
    Купівля 39.41
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.16
    Продаж 42.89
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
19 квітня
02:20
Марта Костюк
Костюк перемогла імениту суперницю і вийшла у чвертьфінал турніру WTA у Німеччині
01:50
збитий "Шахед"
Росія атакувала Україну "шахедами". Ситуація у ніч на 19 квітня
01:45
окупант
У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам
01:00
фото Юлія Кочетова
Українська фотожурналістка Юлія Кочетова – серед переможців глобального етапу премії World Press Photo-2024
00:56
Анатолій Трубін, Бенфіка
Трубін не врятував "Бенфіку" від вильоту з Ліги Європи: по пенальті виграв "Марсель"
00:38
Баєр, Байєр, Ліга Європи
"Баєр" пройшов "Вест Гем" в ЛЄ і встановив історичний рекорд у європейському футболі
00:28
ЦРУ
Є ризик програшу України до кінця року, якщо не буде схвалено допомогу США, – директор ЦРУ Бернс
00:13
Оновлено
Харківщина газопровід пожежа
На Харківщині пошкоджено газопровід: виникла пожежа, постраждалих немає
00:01
Ентоні Блінкен та Дмитро Кулеба
"У нас немає плану Б": Кулеба прокоментував очікування від голосування в конгресі США
2024, четвер
18 квітня
23:56
Венеційська бієнале: українці поширили по всьому місту мапи бомбосховищ
23:44
Генасамблея ООН
США обмежили пересування очільника МЗС Ірану, який прибув на заходи ООН
23:13
В Україну після року роботи в Антарктиці повернулася 28-ма експедиція
23:03
Окупанти на ЗАЕС
У МАГАТЕ повідомили про вибухи на території ЗАЕС. Окупанти заявили, нібито "нейтралізували" дрон
23:01
Дмитро Кулеба
"Навіть більше є батарей, ніж 100": Кулеба про ППО, які можуть бути надані Україні
22:50
Meta представила прототип нової моделі ШІ LLaMA 3
22:27
конгрес США
Демократи у конгресі пообіцяли підтримати законопроєкт про допомогу Україні
22:18
Валдіс Домбровскіс
У G7 розглядають використання $300 млрд заморожених активів РФ як заставу для кредитів України, - віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс
22:14
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Залежність України від допомоги США. Технологічні рішення та ситуація на полі бою. Колонка Сергія Згурця
21:51
Оновлено
Віцеканцлер Німеччини Габек
Віцеканцлер Німеччини Габек у Києві зустрівся з Зеленським
21:46
Ексклюзив
Військові
За умови нормальної ротації 70-80% військових повернулися б на фронт після відпочинку, - нардеп Костенко
21:40
"Схеми": Портнов, який перебуває в Іспанії, переоформив на дітей маєток під Києвом
21:36
Зеленський напередодні свята Песах зустрівся з єврейською громадою в укритті школи
21:30
Чехія допомога Україні
Україна та Чехія розпочали підготовку двосторонньої безпекової угоди
21:04
Google
Google звільнила 28 працівників, які протестували проти контракту компанії з Ізраїлем
20:57
Дмитро Сус
Касаційна палата Верховного Суду підтвердила вирок експосадовцю Генпрокуратури Сусу
20:27
Швейцарія
Уряд Швейцарії затвердив виділення Україні понад 5 млрд євро на відновлення
20:05
OPINION
Ігор Гулик
На повільному вогні. Як Україну підштовхують до "миру"
20:03
ЗСУ генштаб війна з Росією
Впродовж доби на фронті зафіксовано 71 бойове зіткнення, найбільше в районі Бахмута, - Генштаб
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 785-го дня війни: Україна має супердрони, що можуть вражати цілі в Сибіру, Німеччина передасть нам ще одну систему ППО
19:56
OPINION
Віталій Портников
Новий закон про допомогу Україні від США: деталі
19:52
Будинок футболу УАФ
Аудит в УАФ виявив відтік активів у 1,3 млрд грн за президентства Павелка
19:51
ЗРК Patriot
Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц
19:44
Ексклюзив
Ми побачили тривожні тенденції: Фонд "Демократичні ініціативи" про джерела, з яких українці отримують інформацію
19:42
Україна Британія
Британія надала Україні обладнання для покращення роботи ТЦК
19:29
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Захист прав людини в ЄС: кореспондентка Висоцька розповіла, що військовозобов'язаних силоміць повертати в Україну не будуть
19:20
аргентина нато
Аргентина попросила надати їй статус глобального партнера НАТО
19:13
безпілотник
Україна розробила дрони, які долають 3 тис. км і здатні долітати до Сибіру, - The Economist
19:10
Інтерв’ю
Володимир Нікулін
Поліцейський Володимир Нікулін з фільму "20 днів у Маріуполі": такої війни не було на нашому континенті
18:44
нафтовий танкер
"Cтворить екологічний хаос": очільник МЗС Швеції про переспрямування нафтових танкерів РФ через Балтійське море
18:34
TikTok
TikTok заблокував 24 профілі, які поширювали пропаганду РФ: серед них - сторінки Шарія, Дубінського та Панченко
Більше новин