Що спільного у спортсмена і бандита, жертва сексу і смерть у Facebook – 5 книг з формулою успіху

Ігор Бондар-Терещенко
26 лютого, 2021 п'ятниця
12:49

Вірячи у те, що рецепти успіху – це чудовий секс, повний шлунок і гарний настрій, ми забуваємо про вплив психологічних чинників. Прозріння надходить, коли ми починаємо діяти. Тож, аби почати ще й думати перед тим, як втілювати у життя чужі поради, можна спробувати погортати ці книжки

Алекс Гатчінсон. Витримати все: розум, тіло та навдивовижу гнучкі межі людської витривалості. – К.: Yakaboo Publishing, 2021

Пригадується, як в історіях про суперменів герої билися по кілька годин, а потім падали замертво від втоми. Навіть погані хлопці, бандити і злодії, ті що випивали весь бар, трощили все в клубі, виносили шинквас надвір, після чого з десяток чоловіків заледве могли затягти його назад – все одно вимикалися по тому на добу. Що відбувалося? Скінчився заряд? Батарейки сіли? Що єднало суперменів з бандитами? Автор цієї книжки - колишній бігун на довгі дистанції, член канадської національної збірної, який спеціалізується на темі витривалості в спорті - розповідає не менш неймовірні історії чоловіків і жінок, які випробовували й випробовують свої фізичні межі. “В іграх напівфіналу, під час напруженого додаткового періоду, Джеймс несподівано попросив зняти його з гри, потім передумав, зробив результативний триочковий кидок, слідом за ним — кидок у стрибку з бігу за 12,8 секунди до остаточної перемоги, потім після сирени впав на підлогу непритомний, що спричинило жваві обговорення в соцмережах, - розповідає автор. - На початок четвертої гри фіналу він ледве рухався. Не виборовши жодного очка у фінальній чверті, він визнав: «Я зомлів». Річ не в тому, що в Джеймса раптово «сіла дихалка”. Безумовно, причиною того, що він опинився на межі витривалості, стала постійна втома, яка накопичувалася протягом днів, тижнів і місяців». Тож, якщо хочете досягти більшого не лише в спорті, дізнайтеся з цієї книжки про найновіші дослідження, які свідчать, що фізичні бар’єри, з якими ми стикаємося, встановлює не лише тіло, але й мозок. 

Венді Вуд. Хороші звички, погані звички. Наука позитивних змін. – К.: Book Chef, 2020

Авторка цієї книжки недаремно вважає, що будь-яка звичка може бути ініційована незалежно від намірів, і дія відбувається з мінімальним контролем свідомості. Як приклад, вона наводить випадок своєї сестри, яка заявила у Facebook, що збирається схуднути, за нею стежили її друзі, які підтримували це рішення, але змін так і не відбулося, і до цієї теми у своїх дописах сестра так і не поверталася. Згадаймо такий самий випадок з відомою співачкою, яка, вирішивши перевірити реакцію друзів, так само заявила у Facebook, що скоїть самогубство, і ніхто не відгукнувся. “Перший крок до розв'язання цієї проблеми –підказує авторка, - визнати, що ми не повністю раціональні. Причининаших дій можуть бути неоднозначними. Те, що наспідтримує, може дивувати. Науковці лише почалирозгадувати багатогранну природу людської сутностій виявляти наші численні упередження й уподобання. З огляду на це треба розуміти, що ми не можемоповністю (скасувати впливи всіх психологічнихчинників, але можемо принаймні усвідомлюватиїх, коли діємо. Наша поведінка випливає з деякихнайзагадковіших, глибоко прихованих і (донедавна)нерозпізнаних джерел ірраціональності”. Далі нам таки пояснюють, що заважає мінятися нам усім, і що ж насправді керує нашоюповедінкою. 

Скотт Геллоуей. Алгебра щастя. Нотатки щодо пошуку формули успіху, кохання і сенсу життя. – К.: КМ-Букс, 2020

Автор цієї книжки розповідає про те, як зробити свою кар'єру успішною, а не лише прибутковою, чи можна досягти рівноваги між роботою та особистим життям, якими є основні складові гарних відносин не лише з рідними і колегами, а й зі світом у цілому.Найкращі романтичні партнерські стосунки, про які я знаю, тримаються на трьох речах. Партнери відчувають фізичний потяг одне до одного. Секс і взаємна симпатія роблять ваші стосунки унікальними, ви ніби подумки промовляєте: “Я обираю тебе”. Хороший секс – це 10 відсотків стосунків, а поганий секс - 90 відсотків. Саме на цьому етапі більшість молодих людей зупиняють свою перевірку на відповідність. Насправді ж слід було б переконатися, що ваші думки збігаються і в таких питаннях, як релігія, кількість дітей, підхід до їх виховання, близькість із батьками, а також жертви, на які ви ладні піти заради економічного успіху, і хто за що відповідатиме.

Маріанна Павер. Допоможіть! Чи дійсно книжки про саморозвиток здатні змінити життя. – Х.: Віват, 2020

Давно вже відомо, що книжки з саморозвитку зазвичай обіцяють “щасливе щастя”, але не всі вони діють та підходять кожному. Щоб інші довго не витрачали час на пошук дієвих методик, авторка цього дослідження перевірила 12 найпопулярніших мотиваційних книжок на власному досвіді. Тим більше, що на момент початку такого експерименту їй це було конче необхідно: авторка була в депресії, в боргах і зачасто випивала. Та вирішила, що книжки зможуть витягти її з цього стану. Протягом року авторка досліджувала, чи корисними для неї виявилися поради відомих коучів і тренерів, підсумовуючи свої переживання та розповідаючи про можливі труднощі. Таким чином, ця книжка дозволить поглянути, наскільки реально стати краще, наслідуючи вже традиційні моделі поведінки, та допоможе читачеві зекономити час і кошти, показавши суть відразу цілої низки інших книжок.

Артемий Сурин. 280 дней вокруг света: история одной мечты. – К.: BookChef, 2020

Прочитавши цю книжку - реальний приклад самомотивації та правильного використання власних ресурсів – можна дізнатися: як втілити мрію в життя; як пройти “чорний ретріт” і почути себе; як здійснити навколосвітню подорож; як вибратися з камери смертників іранської в'язниці. Також на читача чекає історія про нелегкий шлях за суворими правилами навколосвітніх подорожей від Британського Королівського географічного товариства: можливість побувати на всіх шести континентах Землі, перетнути всі меридіани, всі часові пояси, двічі – екватор, три океани й понад 40 країн. 100 000 кілометрів безперервного шляху без авіаперельотів – пересуваючись лише наземним і водним транспортом. 280 днів пригод і подолань, де з кожним кроком змінювався не тільки світ навколо, але і сам герой оповіді. За результатами навколосвітньої подорожі автор книжки прийнятий в міжнародний клуб видатних мандрівників “The Explorers Club”, нагороджений орденом “Великі Українці сучасності”, експертна рада Книги рекордів України методом голосування обрала його бренд-амбасадором України у світі.  

Теги:
Читайте також:
Київ
+12°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.39
    Купівля 39.39
    Продаж 39.86
  • EUR
    Купівля 42.1
    Продаж 42.86
  • Актуальне
  • Важливе
2024, середа
24 квітня
20:30
США таємно передали Україні ракети ATACMS і ЗСУ застосували їх щонайменше двічі, - ЗМІ
20:22
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
США можуть відправляти допомогу Україні на $1 млрд щомісяця. Колонка Сергія Згурця
20:08
ЗСУ
Упродовж доби на фронті відбулось 84 боєзіткнення, Сили оборони відбили 65 атак і збили ракету Х-59
20:04
OPINION
Володимир Ар'єв
Консульства і ухилянти: чи має влада право на помилку?
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 791-го дня війни: запасний Patriot для України від армії США, Сили ППО збили новітню російську ракету Х-69
19:48
Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс
Коаліція дронів для України зібрала майже €500 млн, - міноборони Латвії
19:45
світло
Міненерго пояснило українцям, як споживати електрику, щоб енергосистема залишалася стабільною
19:33
Ексклюзив
Микола Княжицький
Ми маємо бути демократичними не на словах, а на ділі, - нардеп Княжицький про "Єдині новини"
19:07
Ексклюзив
Львівські десантники під Бахмутом зупинили ворожий наступ і знищити бронетехніку РФ
ФАБи, FPV, нічні штурми: військовий ЗСУ Фірсов розповів про тактику ворога та особливості застосування ним дронів
19:04
Володимир Зеленський
Росія має план зі зриву Саміту миру, - Зеленський
19:04
Пентагон
США оголосили пакет військової допомоги Україні на $1 млрд: що в ньому
19:04
Катажина Котинська
Премія Drahomán Prize для перекладачів з української мови на мови світу: лауреатка переклала книгу Забужко
19:00
Огляд
крилата ракета Х-101
Подвійна загроза: що таке модернізовані ракети Х-101 і чим вони небезпечні
18:44
Верховна Рада
Заволодіння держземлею на 291 млн грн: до Ради внесли проєкт постанови про звільнення Сольського
18:38
Анонс
Виставка Ольги Погрібної-Кох
У Львові відкривається виставковий проєкт Ольги Погрібної-Кох “Пісня Пісень”
18:20
Євроcoюз ЄС
В ЄС відреагували на рішення України про припинення видачі документів українцям за кордоном
18:06
OPINION
Вадим Денисенко
Чому затримання заступника Шойгу невигідне Україні?
18:05
На фото: Ненсі Гонсалес
Дизайнерку люксового одягу Ненсі Гонсалес засудили до увʼязнення за контрабанду сумок з крокодила та пітона
18:00
Ексклюзив
Пограбоване РФ сховище Херсонського художнього музею
"Кидали картини, наче сміття". Як окупанти "подбали про збереження" Херсонської колекції та вивезли твори до Криму
18:00
Оновлено
Сенат США
Байден підписав пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на $95 млрд
17:59
Ексклюзив
Карта Авдіївка 24.04
"Інформаційний спротив": окупанти не захопили Очеретине, там ще тривають бої
17:42
На фото: Артем Пивоваров
Артем Пивоваров зламав ніс фанатці під час концерту
17:39
Дмитро Кулеба
Кулеба про Patriot для України: в армії США, ймовірно, є один запасний
17:36
ракета Х-59
Росіяни завдали удару по передмістю Сум
17:11
Окупанти міняють місця дислкації в Маріуполі
Щоб уникнути ударів ЗСУ, росіяни міняють місця дислокації техніки у Маріуполі, - "Атеш"
17:04
Канада
Канада дозволила Airbus використовувати російський титан попри санкції, - Reuters
16:55
Оновлено
України дістався пил із Сахари: коли очиститься атмосфера
16:46
Ексклюзив
Моніторинг, можливість блокувати постачання з України: кореспондентка Еспресо в Європарламенті роз'яснила нові правила торгівлі з ЄС
16:32
«Японія. Очима та серцем»: у столиці відкрилась виставка, присвячена Японії
У Києві відкрилась виставка, присвячена Японії
16:30
Росія продовжує продукувати фейки
Франція пропонує ЄС запровадити нові санкції для боротьби з російськими фейками - Bloomberg
16:18
Оновлено
Регіна Харченко
В. о. голови Запоріжжя поскаржився Зеленському на очільника ОВА Федорова, міськрада змінила в. о. мера
16:13
На фото: Джон Траволта на гала-вечірі з нагоди 30-річчя фільму "Кримінальне чтиво"
Джон Траволта назвав причину, з якої Тарантіно запросив його на роль у "Кримінальному чтиві"
16:04
OPINION
Марина Данилюк-Ярмолаєва
США дали грошей! Що робити, аби не чекати допомоги по пів року?
15:59
Куп'янськ. Харківщина
РФ щодня завдає по Харківщині до 13 ударів керованими авіабомбами, - Нацполіція
15:42
суддя Олексій Тандир
Загибель нацгвардійця в ДТП: звільнення судді Тандира підтримала Вища рада правосуддя
15:35
фейк
"Москва прагнула нейтралітету, а не підкорення України": добірка фейків у світі за 24 квітня
15:31
Ексклюзив
Ілля Євлаш
Речник Повітряних сил ЗСУ Євлаш розповів, як вплинуло знищення російського Ту22М3 на використання авіації з півдня
15:16
СБУ затримала настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія
Здав розташування блокпостів ЗСУ під час літургії: митрополиту УПЦ МП з Донеччини оголосили підозру
15:03
земля, земельні ділянки
Росіяни вигадали нову схему позбавлення українців права власності на ТОТ Запорізької області, - Спротив
15:02
На фото: Кадр з фільму "Я і Фелікс"
Фільм Ірини Цілик "Я і Фелікс" за книжкою Артема Чеха вийшов у прокат у Канаді
Більше новин