“Амінь, Анєчка!”. Як Оксану Марченко проводжали у велику політику

Журналісти трьох закритих РНБО телеканалів влаштували “теплу ванну” для дружини Віктора Медведчука - Оксани Марченко, зімітувавши велику пресконференцію

Оксана Марченко, яку Рада національної безпеки та оборони 19 лютого звинуватила у фінансуванні терористів із так званої "ЛНР"!, пішла в політику. Людина, за якою, як мінімум плаче СІЗО, влаштувала публічне інтерв’ю для ручних експертів та журналістів закритих трьох телеканалів - ZIK, NewsOne, 112 Україна. Перед цією вдячною і запопадливою аудиторією дружина Медведчука постала у образі християнки, яка свою долю віддає у руки Божі, та людини, у котрої, як вона висловилася, "дуже класна сім’я"!, про що вона і хоче розповісти всьому світові.

"Ми дуже просто живемо. Мені дуже хочеться розповісти всьому світові, яка ми проста і класна сім’я. Ми задовольняємось малим. У нас все просто. Так, я побудувала свій дім, у якому ми живемо. Віктор Володимирович говорить, що він живе у приймах. Але ніколи, ні у кого, жодної копійки не взяли!", - божиться Оксана. І показує на пресконференції свій айфончик, нарікаючи на те, що не може карткою заплатити гроші за прослуховування музики, бо усі рахунки заблоковані. 

Думаю, новоявлена членкиня ОПЗЖ дуже недооцінює знання людей про її родину та чоловіка Віктора Медведчука.

Не знаю, чи хотіла б дружина Медведчука розказати всьому світові про п’ятипалубну яхту Royal Romance довжиною 92,5 метра і вартістю майже в $200 000 000, якою володіє компанія Fregata Marine Ltd. А бенефіціаром цієї офшорної компанії, як стверджує Bihus.info, є саме Оксана Марченко. На яхті є басейн розміром 4 на 12 метрів, ліфт і ще багато чого.


Чи, може, Оксана хотіла б поділитися з публікою про 28 автомобілів, які задекларувала родина у 2019 році. Та й загалом два роки тому Марченко і Медведчук задекларували річний дохід у понад 323 млн гривень. У Оксани в банках зберігається понад 4,1 млн євро, готівкою - майже 2 млн євро. У власності Марченко знаходяться земельні ділянки в селі Юрів Київської області, загальна площа яких становить майже мільйон кв. м. Також дружина Медведчука володіє 10 земельними ділянками в столиці загальною площею майже 6 тис кв. м. Вона є власницею будинку в Києві, площа якого дорівнює 1173 кв. м. Оксана Марченко має 22 наручних годинника. А ще вона володіє 97 компаніями, які на неї через санкції США переписав її чоловік - Віктор Медведчук. Офіційно Оксана Марченко займається і нафтовим бізнесом у Росії, освоюючи Гавриківське нафтове родовище.

Читайте також: Нове обличчя ОПЗЖ. 10 фактів про Оксану Марченко

Звісно, я знаю, на що все це відповість дружина Медведчука - "На все воля Божа!". І з цим важко не погодитись. От тільки демонстрована набожність, заклики до Володимира Зеленського покаятись, бо, мовляв, усіх нас, грішних, на третій день після смерті чекає зустріч із Всевишнім, виглядають дуже і дуже непереконливими. Бо жінка, яка відчуває себе християнкою, точно б вже доклала зусиль для того, аби переконати свого найулюбленішого кума - Володимира Путіна зупинити війну на Донбасі. Постійне апелювання Марченко до Божих заповідей, її заламування рук - "за що ж так нас, простих і зрозумілих, покарав Володя Зеленський!", а ще розповіді телеведучої про фільм "Паломниця", який вона знімала в монастирях УПЦ-МП, об’їжджаючи їх на новесенькому "бумері", викликають абсолютно протилежну глядацьку реакцію. Мільярдерша намагається витиснути сльозу із свого нещасного і убогого виборця, прикриваючись Біблією і апелюванням до порядності.

Читайте такожНа чому заробляє Медведчук: "золота" труба у Новоград-Волинському. Розслідування ШУСТРОВА LIVE

При цьому Оксана Марченко переконувала публіку у студії, яку і так не потрібно було ні в чому переконувати, що вона була однією із перших у державі, яка пропагувала українську мову і культуру. Хоча зараз каже, що російську в Україні пригнічують. Щоправда, під час півторагодинної пресконференції дружина Меведчука говорила державною максимум 10 хвилин, решта - на "вєліком і могучєм"!. Цією ж мовою запитання ставили і В’ячеслав Піховшек, і Діана Панченко, і навіть галичанка Ганна Герман. Останній випала честь підсумовувати сказане Оксаною. Я чекав від Ганни Миколаївни щось на зразок - "Марченко як Африка"!. Але ні, колишня соратниця Януковича, вирішила порівняти Марченко з великою будівничою України. Процитую (даруйте у транскрипції, бо мова Герман не є російською): "Вот ви сегодня сказалі одно предложеніє: "Я хочу строіть, строіть і строіть. І второє предложєніє: "Ви всі - мої". І я поняла, што ви будєтє строіть в політєкє. Ви будєтє строіть бальшой наш дом Україна, гдє всє будут наши, гдє нє будєт своіх і чужих. Я в етом желаю вам агромного успєха". У відповідь Марченко промовила: "Амінь, Анєчка". 

Хоча сподіваюсь, що СБУ все ж таки доведе справу про фінансування родиною Медведчука тероризму і Марченко не доведеться зображати із себе політикиню і добру християнку на пресконференціях. Бо від таких "теплих ванн"!, як перша, вона втрачає відчуття реальності. Чого варта лише заява Оксана Марченко про Віктора Медведчука в контексті наступних президентських виборів. "Це ж геніальна людини, за Конституцією якого живе країна. Це ж - державний менеджер найвищого рівня. Так, немає пророка у своїй Вітчизні. Але він у нас є"!. 

Амінь, Анєчка! 

Амінь, Оксано! 

Амінь, Вікторе!  

СБУ, працюй!

Дивіться також: