Голосуйте у першому турі так, якби проголосували у другому

Я закликаю вас прийти 25 травня на вибори й віддати голос за кандидата, якого ви вважаєте гідним

Сьогодні наша остання зустріч перед президентськими виборами в Україні. Це досить важлива подія в житті всього нашого суспільства. Очевидно, що вибори нового президента України продемонструють, що її громадяни бажають нового керівництва держави, бажають змін, бажають реформ, бажають плідної співпраці нового президента із урядом України, бажають подальшого оновлення владних структур, бажають жити в новій, демократичній, європейській країні, яку ми всі разом маємо побудувати.

Отже, я закликаю вас 25 травня прийти на виборчі дільниці і віддати свій голос за того, кого ви вважаєте гідним зайняти посаду президента нашої держави. Я не буду говорити вам за кого голосувати: ви всі дорослі люди і прекрасно здатні самі зробити свій вибір без будь-яких підказок. Ви всі знаєте всіх людей, які балотуються на президентську посаду, багато років стежили за їхніми політичними біографіями, їхніми заявами, змінами в їхніх поглядах, риторики у відповідності до тієї чи іншої ситуації, що складалася в Україні. І саме тому можете зробити самостійний вибір. Тим більш, вперше в самостійній політичній історії України – це вибір не між Москвою і Києвом, не між Росією і Україною, а між людьми, які готові будувати незалежну, суверенну, європейську державу. 

Однак єдине до чого хочу вас закликати на цих виборах – не голосуйте за непрохідних: ані за перших, ані за останніх. У виборчих бюлетенях ви побачите чимало прівзищ людей, які не мають жодних шансів обійняти посаду президента України. Вони брали участь в цій компанії з різних причин: хтось просто піарився, хтось думав про подальші перспективи своєї або власної політичної сили на парламентських виборах, хтось використовував президентські перегони як намагання повідомити про свої політичні погляди суспільство, а хтось був відвертим "технічним" кандидатом так званих "великих" кандидатів в президенти України. І ви маєте усвідомлювати: в цьому немає нічого поганого, це політика, однак коли робиш вибір, вибір цей має бути відповідальним. Ви маєте прекрасно усвідомлювати, що не так вже багато з кандидатів мають реальні шанси для того, щоб обійняти президентську посаду. Отже, голосуйте в першому турі так, якби проголосували у другому, голосуйте за тих, хто дійсно доріс до можливості зайняти президентську посаду і давайте будувати Україну разом.