Гуманітарні коридори - як підготовка до інтервенції

Росія готує на засідання Ради Безпеки ООН провокаційну резолюцію про надання їй права створити "гуманітарні коридори" в Україну. Радбез ООН її, звичайно, не підтримає у своїй більшості. Російська сторона заявить про непідтримку Заходу і займеться цією справою власноруч: тоді ми зустрінемося з новим типом російської агресії.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров сьогодні заявив про необхідність скликання засідання Ради Безпеки ООН, де Москва запропонує нову резолюцію по Україні. Ця резолюція має на меті запропонувати включення у ситуацію в конфлікті на Сході України визначення «гуманітарних коридорів». Росія наполягає на створенні таких «гуманітарних коридорів», через які вона буцімто збирається постачати харчі, медикаменти та інші потрібні товари мешканцям міст, які знаходяться під контролем проросійських диверсантів і терористів. 

Можна собі уявити, що така резолюція, звичайно ж, не зустріне підтримки більшості членів Ради Безпеки ООН. На цю резолюцію навіть не потрібно буде накладати вето США, Великій Британії і Франції, тому що більшість членів Ради Безпеки усвідомлює: у дестабілізації ситуації на Сході України винна насамперед Російська Федерація і тут ні до чого гуманітарні коридори. Якщо Москва скаже своїм диверсантам забиратися геть і перестане фінансувати сепаратистів на Сході України, - в Донбасі запанує мир. 

Мир – те, що не потрібно Володимиру Путіну, Дмитру Медведєву, Сергію Лаврову та іншим представникам російського політичного керівництва – керівництва війни. Однак, насправді Росії не потрібне і рішення Ради Безпеки ООН. Російський план є дуже простим: після того, як Рада Безпеки ООН відмовить Росії в ухваленні цієї провокаційної резолюції, Москва повідомить, що вона не зустрічає підтримки Заходу, який закриває очі на «злочини українського керівництва» і тому Російська Федерація буде діяти самостійно і самостійно організовувати «гуманітарні коридори». Це означає, що Сергій Лавров фактично анонсував підготовку нової фази російської агресії проти України. 

Про «гуманітарні коридори» в кулуарах російського керівництва говорять вже достатньо давно. Проте ніяк не можуть вирішити у якому вигляді їх організовувати. Для того, щоб ці «коридори» дійсно почали діяти і через них вже без будь-яких проблем пішла зброя і гроші для диверсантів і терористів, які намагаються закріпитися на Донбасі, - для цього потрібні певні підстави. Підстав досить важко знайти, до того ж триває АТО і кожного дня зона контролю бандитів зменшується і можливість встановлення контролю над іншими регіонами України, про що мріють у російській столиці, також зменшується. 

А отже, треба діяти швидко. Вже за кілька днів в Україні буде новий президент, який має мандат народної довіри. А цей мандат народної довіри включає також відновлення конституційного ладу на Донбасі, рішучу боротьбу з диверсантами, терористами й іншою наволоччю, яка не дає нашим людям жити спокійно. 

Таким чином, «гуманітарні коридори» можуть бути організовані досить швидко. Відразу після того, як Рада Безпеки ООН відмовить агресору у такій формі проникнення в Україну. І ми зустрінемося з новим типом російської агресії. В ній ймовірно будуть задіяні сили з Міністерства надзвичайних ситуацій РФ, яке насправді є ще одним Міністерством оборони. Не випадково ж це Міністерство, до свого призначення міністром оборони РФ, очолював Сергій Шойгу. 

Таким чином треба готуватися до нової фази протистояння, до «гуманітарних коридорів» Росії, до нового постачання зброї, до нового постачання грошей. Усвідомити, що російське керівництво не заспокоїться аж до того моменту поки не усвідомить, що Україна не «купується» і не «продається», що наша держава має бути європейською, цивілізованою, демократичною, спрямованою на інтеграцію з ЄС і НАТО. І двері Росії, яка намагається поводитися в чужому будинку, як у власній хаті – все тут розтрощити і знищити, закрити назавжди. І ніколи не відкриються до того моменту, як у Москві не усвідомлять, як поводитися як люди. І ніякі «гуманітарні коридори» не допоможуть агресору виглядати миротворцем. Агресор – він завжди агресор, у який одяг він би не намагався передягтися.