Треба починати з позачергових місцевих виборів

Тому що тим дефіцитом довіри, який існує у нашого населення стосовно до так званих народних обранців і народних мерів, скористаються нові мерзотники, які будуть призначені народними мерами і губернаторами, тими, хто бажає знищити українську державність і мир на нашій землі

Президент України Петро Порошенко говорить про необхідність проведення позачергових місцевих виборів на Донбасі, можна тільки погодитися з такою ініціативою. Адже реальні переговори між Києвом і Донбасом можливі тільки в разі, якщо населення Донецької і Луганської областей будуть представляти люди, реально обрані громадянами. Можна навіть сказати більше: те, що зараз відбувається на території Донбасу, не могло б відбутися, якби не очевидний дефіцит довіри мешканців Донецької і Луганської областей до місцевої влади і місцевих еліт. 

Ми прекрасно знаємо як обиралися керівники Донецької і Луганської областей, мери міст, або депутати місцевих, обласних або районних рад. Це були не справжні вибори, це був плебісцит за довіру тим особам, яких затверджував на тих чи інших посадах господар Донецької і Луганської областей Віктор Янукович, або ж господарі трішечки подрібніше: Рінат Ахмєтов, Олександр Єфремов, чи просто якійсь місцеві бандити. До того моменту, як ситуація була спокійною, ці люди, немов би обрані, а насправді призначені, могли  керувати своїми регіонами і містами. 

Але, як тільки ситуація стала критичною, вакуум довіри відразу ж заповнили люди, яких ніхто нікуди не обирав: різні там «народні» губернатори, «народні» мери, також призначені, призначені керівництво ФСБ Російської Федерації. Однак саме ці люди, популісти, які експлуатували жахи населення Донбасу, підживлювані пропагандистською машиною російського телебачення, виявилися для багатьох більш реальними керівниками, ніж обрані мери і депутати. І це потрібно чітко усвідомлювати.

І не тільки по відношенню до Донбасу. Є величезна частина українських регіонів, де ніколи не було чесних виборів, де вся виборча машина була монополізована Партією Регіонів та ба більше криміналізованими кланами, які ховалися під дахами цієї політичної інституції. Це майже вся східна Україна і велика частина центральної. Тому треба думати не тільки про місцеві вибори на Донбасі, треба думати про чесні вибори практично в усіх регіонах нашої країни і усвідомлювати, що і сьогодні у величезної частини населення існує дефіцит довіри до власних мерів, до власних депутатів місцевих рад, тому що вони пам’ятають, що ті люди прийшли до влади не тому, що вони цього бажали, а тому що цього бажали звичайнісінькі злочинці з олігархічними грішми або з депутатськими значками.

І ці злочинці аж ніяк не народ. Отже, давайте починати з позачергових виборів в Україні і далі всюди, нам потрібне повне оновлення місцевої влади і, звичайно ж, влади центральної. Однак я б почав саме з міст і областей, тому що є величезна небезпека, тому що тим дефіцитом довіри, який існує у нашого населення стосовно до так званих народних обранців і народних мерів, скористаються нові мерзотники, які будуть призначені народними мерами і губернаторами, тими, хто бажає знищити українську державність і мир на нашій землі.