Примари 16 січня. Вступ

16 січня 2014 року в Україні відбулася спроба державного перевороту.

Саме у цей день, більшість у парламенті представлена регіоналами, комуністами та позапартійними, спробувала встановити в країні диктатуру. Завдяки мужності громадян, понад сотня з яких полягла у вуличних протистояннях січня-лютого 2014 року цей переворот вдалося зупинити. Але його ініціатори та виконавці не понесли відповідальності і далі є депутатами українського парламенту.

Минуло майже 7 місяців. Росія анексувала Крим і завела терористів у Донецьку та Луганську область. Україна підписала, але на жаль, досі не ратифікувала Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Майдан був звільненний киянами, після майже піврічного стояння. Події розгортаються з надзвичаним динамізом.

В цей же час, у Верховній Раді України, фактично на місці злочину, змінилося не так багато. Була розпузщена фракція комуністів, але всі її члени, які голосували за диктаторські закони залишилися депутатами, тобто недоторканими. Фракція регіоналів схудла більш ніж вдвоє, але всі і далі є депутатами. Створенні на руїнах ПР групи "Економічний розвиток" ( Кінаха-Хомутинніка), "Суверенна європейська Україна" (Єремеєва), "За мир та стабільність" (люди Курченка) почуваються цілком комфортно, всіляко уникаючи згадок про співучасть у спробі перевороту.

Та суспілсьтво не заспокоїлося. Воно вимагає перевиборів дискредитованого парламенту. Зараз триває дискусія, чи вдасться дотиснути владу і ці перевибори, які скоріш за все таки будуть у жовтні 2014 року, відбулися за новими правилами. 

Незалежно від того за якими правилами відбуватимуться вибори, допустити потрапляння у парламент учасників перевороту - плюнути на домовини тих, хто загинув і гине досі у Донецькій та Луганській області. Прихильникам та лобістам диктаторства не місце в українському парламенті.

Тому я починаю цикл блогів про примар 16 січня - ключових діячів заколоту. Щоб ніхто не був забутий. Щоб не спрацював піар навіть на АТО і завдяки прес-центру АТО, яким на днях вирішив скористатися Володимир Литвин. Щоб корупційні схеми Олександра Єфремова, вскриті Центром протидії корупції та розслідування Генеральною прокуратурою, доповнили портрет одного з головних змовників проти України.

А для початку просто перелік 239 змовників. Наше з вами завдання щоб ми не зустріли жодне з цих прізвищ чи то у списку, чи то на мажоритарному окрузі. Нехай примари 16 січня стануть справжніми примарами. Поки у нас є час поборотися за це.

далі буде...