День Незалежності у Львові: змішані емоції

Зі святом Незалежності! П'ятнадцятиметровий прапор в центрі Львова львів'яни тримали розгорнутим більше двох годин.

Багато фото і жовто-блакитних сердечок на обличчі та гарний настрій! Дякую Тобі, Львове!

Свято Незалежності сьогодні особливе. З одного боку у Львові не чути гучних музик, лунають молитви за Україну і більшість людей стримано-напружені, але водночас у кожного на обличчі видніється піднесення. Це наш День! Попри все – МИ НЕЗАЛЕЖНІ, нескорені, горді! Тисячі людей вийшли в центр міста, щоб проспівати Гімн України і розгорнути національний стяг! Усі у вишиванках, національних костюмах та віночках. Щоб намалювати патріотичне сердечко на щоці, з бажаючих вишиковується черга. Цілі родини – діти, батьки, бабусі та дідусі прийшли на головну площу Львова привітати Україну з Днем народження. Це особливий день.

Вражає кількість гостей. Здається, що вся Україна вмістилася в одній невеликій площі, змішалася кольорами, мовами, емоціями та радістю. Ми – є! Сьогодні ми це дуже гостро відчуваємо, особливо у Львові, місті яким тривалий час лякали всю Україну. А сьогодні тут б’ється її серце, випромінюючи водночас радість і біль.

Ми – разом! Це засвідчила акція проведена біля пам’ятника Шевченка. Львів’яни, гості та активісти ПО «Сила Людей» провели флеш-моб «Патріотичне фото в національних барвах», впродовж якого більше двох тисяч людей близько трьох годин фотографувалися на фоні п’ятнадцятиметрового національного прапора. Діти та дорослі малювали на обличчі синьо-жовті стяги та сердечка, співали патріотичних пісень.

Цією акцією ми хотіли продемонструвати єдність українців у День Незалежності та вшанувати національні символи України.

Разом – сила!