Право на зброю

Український парадокс: пересiчнi громадяни збирають кошти на придбання зброї в державних пiдприємств вiйськовопромислового комплексу України, для захисту України.

Спiлкуючись з безпосереднiми учасниками АТО, часто чую обурення через вiдсутнiсть вiйськової технiки та вiдмови командування розконсервовувати склади зi зброєю.

Мене можуть звинуватити в пiдривi авторитету командування АТО й клеймити посiбнецею Путiна. Але, шановне панство, що ви робити для того щоб завоювати довiру народу? Розводите демагогiю, що такi розмови шкодять авторитету держави, мовчiть, бо ми краще знаємо? А ви своїми дiями, не принижуєте державу "в очах свiту"?

Це абсурд, коли пiдприємцi Iвано-Франкiвськоi областi, розпочинають збiр коштiв на придбання танка для 5-го батальйону Прикарпаття в державного пiдприємства.То звiдки вiзьметься довiра до влади?

Нещодавно, пiд час перемiщення розташування цього батальйону до Запорiзькоi областi, де вони повиннi нести службу на блокпостах, правоохоронцi вимагали в бiйцiв - скласти зброю. Це як получається - стояти на блокпостах з голими руками? Вояки вiдмовились здавати зброю, мотивуючи тим , що отримували iї в Iвано-Франкiвську й там повиннi iї здавати.

Проте це далеко не повний перелiк з списку абсурду до якого вдається чинна влада.Чому добровольцi повиннi волати:"Дайте зброю!", а люди виходити з протестом пiд АП? Адже, право на самозахист це - природнє право кожного народу. Як можна оборонятись, коли зброя, яка по-сутi належить народу, в значнiй мiрi недосяжна для народу? При цьому, нам нав'язують гру в мовчанку...