Крок на випередження

Чому керiвництво АТО, не прораховує кожний крок супротивника та не дiє на випередження. Подiї пiд Iловайськом, яскрава цьому iлюстрацiя.

Стало очевидно, подiї на Донбасi розвиваються по спiралi, набуваючи рiзного характеру. Сеператизм перетворився в тероризм, який поволi переростає в вiйськову агресiю РФ проти України. Тобто, вiдбувається поступове нарощування вiйськової присутностi Росiї на Донбасi.

При цьому Путiн постiйно створює "ширму" для експансiї в Україну. В даний момент таким прикриттям слугують терористичнi органiзацiъ ДНР та ЛНР, якi мають за мету окупувати Донбас та приэднати його до Росiъ. Це -  вiйна "чужими руками". Якщо такий сценарiй спрацюэ з ДНР та ЛНР, його неодмiнно повторюватимуть ( можливо з певними змiнами) в iнших регiонах України. Тому, якщо " терористичну лихоманку" не зупинити, не лiквiдувати повнiстю, вона обов'язково перекинеться на сусiднi областi. Для цього й було розпочато АТО.

Проте не далекогляднiсть керiвництва вражаюча. Було допущено багато грубих помилок, якi привели до значних втрат, про якi влада волiє мовчати. Подiї пiд Iловайськом, засвiдчили неспроможнiсть командування вчасно реагувати та дiяти на випередження. Це почали усвiдомлювати А.Яценюк та П.Порошенко, якi заговорили про потребу змiни керiвництва АТО та МiнОборони. Кого саме торкнуться "кадровi чистки", поки що не вiдомо.

Надiюсь, що такi дiї принесуть у пiдсумку, ефективнiсть проведення АТО. Насамперед будуть направленi на перемогу з якомога найменшими втратами. Не повториться трагедiя пiд Iловайськом, яку можна було уникнути, якщо б вчасно передбачити дiї супротивника. Тобто,  або вчасно вивести добровольчi батальйони або надiслати їм  пiдкрiплення.

Багато чиновникiв були здивованi появою росiйський вiйськ в Украiнi й виявились до цього абсулютно не готовi. Для прикладу, Генпрокуратура вважало, що АТО буде проведено до 15 вересня цього року. Проте складається зовсiм iнша ситуацiя, яка поступово загострюється та набуває iншого характеру.

Головне зберiгати спокiй та дiяти на випередження, як в силовому так й iнформацiйному планi.Все буде добре...