Путін поводить себе, як риба або жаба

Говорити, що він божевільний – це все одно, що звинувачувати тварин у тому, що вони не люди

Путін психічно здорова, вольова, морально сильна, прагматична людина. Проте він повністю позбавлений того, що вирізняє холоднокровних тварин нижчого класу від теплокровних – совісті. Про це «Погляду» сказав відомий соціальний психолог Олег Покальчук.

За його словами, такий лідер повністю відображає мрії і думки багатомільйонного населення російської держави. Тому адекватним людям, що живуть на території РФ, дуже важко, оскільки в рамках пануючого зоопарку їх лідер абсолютно нормальний.

Як пояснює психолог, потрібно добре розуміти, що людина на такій посаді – це не те, що вона є насправді, а те, як вона виглядає, відповідаючи вимогам суспільства. Те поле дієвого простору, яке його оточує, відображає політичну російську ментальність. І Путін це використав. Він не божевільний, а швидше психопат: психічно здорова людина, яка не має жодного натяку на совість. Він поводиться, як риби або жаби, не маючи роздільності, як у теплокровних тварин.

«В 144-мільйонній країні, де безумовна більшість надсилає подібні запити, він не може бути інакшим. Він відповідає мріям і думках тих людей, які живуть на цій території. Тому звинувачувати Путіна у тому, що він божевільний – це все одно, що звинувачувати тварин у тому, що вони не люди. Він абсолютно нормальний в рамках свого зоопарку»,– підсумував Олег Покальчук.
 

Новий погляд