Закликами заборонити визнання революцій пан Лавров демонструє погану історичну пам`ять

Або відсутність такої, що ближче до істини

Одіозний голова МЗС Росії Сергій Лавров запропонував Генеральній Асамблеї ООН укласти декларацію, котра заборонить визнавати революції та державні перевороти як метод зміни влади. Їжакові зрозуміло - пан Лавров насамперед має на увазі події в Україні, повторення яких владна верхівка Росії на чолі з Путіним бояться, як чорт ладану. Так само не потребує додаткових пояснень та обставина, що Лавров - фігура не самостійна. А, як весь провладний російський політикум, є одним із "голосів" Путіна. Російський президент, наче той Дракон із відомої п`єси Євгена Шварца, має навіть не три голови для перевтілення, а значно більше.

Натомість варто пам`ятати наступне. І по-можливості донести історичну пам`ять як до Лаврова, так і всіх, хто готовий його слухати.

Перше. Джерелом влади є народ. Це, по-моєму, записано навіть у російській Конституції. Не той народ, у вигляді нещасних закріпачених бюджетників, котрих виганяли під дощем на з 8.00 до 20.00 стояти з плакатами "Янукович - наш президент". А той, котрий, ризикуючи життям, здоров`ям, виходячи з зони особистого комфорту та, на жаль, життя своє кладучи, скидає остогидлого малограмотного самодура. Наступного дня життя не стало кращим. Але воно почало невідворотний процес змін. Отже, нічого незаконного в Україні 21 лютого 2014 року не трапилося.

Друге. Анексія Криму та свідома руйнація Донбасу - це втручання Росії в справи іншої держави. В даному випадку - України. Пан Лавров  вустами Володимира Путіна вимагає, аби таке втручання ООН визнало неможливим. Тут або справді створюються передумови для виходу Росії з українських земель - або Росія, втручаючись у внутрішні справи України після вигнання народом Януковича, вперто вважає нашу державу своєю територією. А значить, своєю внутрішньою проблемою.

Нарешті - третє. Репресивний апарат компартії, ВЧК, котрий оформився в КГБ, створили майже відразу після Жовтневого перевороту в Петрограді. Внаслідок цієї активної фази пролетарської революції було створено державу, яку Володимир Путін намагається реставрувати тут і тепер. Але якщо революції, за Лавровим, незаконні, результат перевороту 1917-го варто обнулити. Повернувши Росії назад до монархії. Заодно роз`єднати пролетарів усіх країн. Сам же КГБ визнати силовою структурою, створеною незаконно - бо ВЧК як репресивний орган незаконної радянської влади треба ліквідувати заднім числом. В ім`я панування історичної справедливості.

Тобто, чинний президент Росії Володимир Путін як офіцер КГБ є представником незаконно створеної організації. Ось до чого, по суті, договорився Сергій Лавров. Щоправда, він навряд чи ладен це зрозуміти.

Бо для Росії законним вважається лише те, що не суперечить не до кінця зрозумілим інтересам особисто Володимира Путіна.