РНБО має навчитися говорити правду

Таке враження, що інформаційна політика РНБО має на меті підірвати довіру до керівництва армії і влади загалом. Відомо ж, що будь-яка інформація про кількість загиблих сприймається суспільством хворобливо. А скільки спекуляцій і фантазій навколо того, що, ніби. приховують кількість загиблих. І от РНБО ніби навмисно додає хмизу у вогонь. Сьогодні Андрій Лисенко на брифінгу заявив, що загальна кількість загиблих в зоні АТО досягла 1052 осіб. І все - ні пояснень детальних, не ширшого коментаря. І це після того, як вчора міністра соціальної політики Людмила Денисова розповіла, що статус учасника антитерористичної операції посмертно отримали 1762 українських бійця.

Я не ррозумію, чому працівники РНБО не здатні дописати ще пару внятних речень, аби пояснити, що вони мають на увазі бійців, що загинули безпосередньо на полі бою. А міністр соцполітики також вказує і тих, що вмерли дорогою до госпіталю чи вже в лікарні. От здавалося б, чому не давати детальнішу статистику і не вказувати також померлих.

І також поясніть хтось, чому не надавати статистику пр зниклих безвісті. Згодна, що це не варто робити відразу після зникнення. Тому що є вірогідність, що так можна поставити під загрозу життя цих людей. Але ж через місяць-два варто вже мати уявлення скільки бійців не можуть знайти. Очевидно, що тоді б тягар війни відчувався б людьми більш драматично і був би страшнішим. Але ж і довіра до курівництва Збройних Сил була б більша. І грунту для спекуляцій менше.