Запущена карта забудови Києва

Кожен киянин зможе побачити як та кому Київрада виділяє столичну землю

Громадська ініціатива «Антикорупційний штаб Києва» опублікувала Карту забудов столиці На карту нанесені ділянки, які Київрада планує передавати під забудови. До створення такої карти Антикорупційний штаб підштовхнуло спроба збудувати торгівельний комплекст на Осокорках, яка викликала справжній бунт серед мешканців району.

Карта забудов Києва покликана забезпечити більшу прозорість інформації про виділення земель під забудову. Поки ми нанесли на карту лише ті ділянки, які розглядатимуться Київрадою 20 листопада. Плануємо її оновлювати перед кожною сесією Київради, а з часом і перед кожним засіданням земельної комісії. Карта працює в тестомувому режимі і ми готові враховувати побажання і пропозиції, які надходитимуть від людей. Їх можна залишити на сторінках Штабу в соціальних мережах.

Одна з основних причин скандальних споруд у Києві - спроба будівництва без переговорів і попередження місцевих мешканців. У результаті люди часто змушені фізично зупиняти забудовників. Всі сторони конфлікту – і забудовник, і громада – втрачають час, ресурси та здоров’я. А депутати Київради, які схвалили такий землевідвід отримують чорну пляму на репутації. 

Саме тому Карта забудов Києва виконує важливу роль. Вона надасть кожному киянину вільний доступ до інформації по землевідводах, а відповідно можливість узгодити спірні моменти між забудовником і громадою завчасно.

На карті вказані не лише адреса, площа та стадія будівництв, а й а їхні призначення й забудовник. Саму карту можна переглянути за посиланням: http://goo.gl/KddNSz