ЛЮДИ, ЇХ ЗНУЩАННЯ НАД НАМИ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ!

ЗАУВАЖЕННЯ ДО проект «КОАЛІЦІЙНА УГОДА» ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ VIII скликання ВІД 21.11.2014

Минув тиждень, як світ побачив перший варіант проекту «Коаліційна угода» Верховна Рада України VIII скликання і були висловлені суттєві зауваження до змісту того проекту: http://espreso.tv/blogs/2014/11/15/lyudy__vony_zh_nad_namy_zdivayutsya

З огляду на це цікаво стає подивитися на здобутки коаліціантів за минулий тиждень, які вони зафіксували в оприлюдненому вчора новому варіанті проекту «Коаліційна угода» Верховна Рада України VIII скликання. Таких здобутків аж два: новий варіант викладено більш вишуканою мовою; з’явилися нові розділи: УЧАСНИКИ, ПРЕАМБУЛА і РЕГЛАМЕНТ КОАЛІЦІЇ. Не зменшуючи важливість кожного здобутку маємо всі підстави сказати: «ЛЮДИ, ЇХ ЗНУЩАННЯ НАД НАМИ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ»!

Відносно розділів коаліційної угоди варто зауважити, що до них повинні належати розділи притаманні виборчій програмі (http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3240448-pro-vyborchu-prohramu): «виборча програма кандидата в депутати, аби відповідати своїй назві, повинна містити наступні розділи: аналіз стану країни і визначення чинників, що стримують розвиток країни; визначення необхідного нового стану країни і шляхів, які до нього ведуть; перелік принципів, виходячи з яких кандидат зобов'язується вирішувати питання під час його депутатської каденції; перелік дій, які зобов'язується кандидат виконати у визначений ним термін під час його депутатської каденції і прогноз наслідків виконання цих дій». При цьому необхідно зауважити, що всі наступні розділи матимуть сенс, якщо зміст першого розділу (аналіз стану країни і визначення чинників, що стримують розвиток країни) отримано у відповідності вимогам наукової соціології. На жаль, відсутність першого розділу не дозволяє нічого сказати про науковість отримання його змісту. Але ця відсутність є достатньою підставою стверджувати, що всі наступні розділи позбавлені будь-якого глузду, бо пропонують здійснити дії, які коаліціанти чомусь вважають реформами, але не повідомляють чому необхідно проводити ті «реформи» і з чого вони виходили, визначаючи зміст пропонованих ними «реформ»?

Одним словом, «ЛЮДИ, ЇХ ЗНУЩАННЯ НАД НАМИ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ»! Тому підсумковий висновок і заклик публікації минулого тижня залишаються в силі: «Таким чином, маємо всі підстави стверджувати, що, обравши депутатами тих, хто не мав виборчих програм = програм розвитку країни, ми отримали коаліціантів, які нездатні створити коаліційну угоду, оскільки центральною частиною її є спільна область виборчих програм коаліціантів. Виправити це становище ми зможемо, якщо будемо від першого засідання ВРУ VIII скликання наполягати постійно на втілені зазначених вимог»!