Борис Кушнірук: Через бюджет на 2015 рік може відбутися розпад Коаліції

Про проект державного бюджету на 2015 рік в бесіді з телеведучим Олександром Янковським в ефірі СК говорить експерт з економічних питань Борис Кушнірук.

Доброго дня, Борисе. Яка Ваша оцінка проекту державного бюджету на 2015 рік, який презентував Арсеній Яценюк?

Цей бюджет, відверто, є некоректним. Він є некоректним в дохідній частині, в частині видатків та реального дефіциту. Дохідна база викликає сумніви щодо того, що кошти будуть зібрані. Видаткова частина є надзвичайно непрозорою, причому з величезним ручним управлінням, де цілі блоки видатків віддаються на відкуп уряду. У дохідній частині з'являється, наприклад, 65 мільярдів гривень, які мають перерахувати в Національний банк. Я не знаю, як будуть створювати цю ілюзію перевищення доходів над видатками. У цьому році ця сума склала 21 мільярд. Тобто це говорить не про що інше, як про друкування грошей. От і відповідь на питання, звідки таке зростання доходів.

Чому у цьому проекті не йде мова про скорочування податків?

В умовах падіння економіки скорочувати податки не так легко, тому що потрібно чимось закривати питання про фінансування витрат. У першу чергу мова мала йти про кардинальне скорочення витрат для того, щоб не мати шаленого дефіциту. Окрім офіційної цифри у 54 мільярди у нас купа статей, які за своєю економічною суттю є видатковими, але вони не відображаються як видатки бюджету. 35 мільярдів іде на збільшення статутних капіталів банків. А де ділися ті гроші, які вже були у статутному капіталі? Якщо там керують ті ж самі голови правління, які призвели до того, що капіталу не стало або його стало дуже мало, то треба було спочатку прояснити це питання. Також ми збільшуємо статутний фонд «Нафтогазу» на 31,5 мільярди гривень. Це винахід Юлії Тимошенко, коли дірки «Нафтогазу» почали закривати збільшенням статутного фонду. Тобто збитки по операційній діяльності ми закриваємо збільшенням статутного фонду. Це є суто українськийвинахід. Якби замість того, щоб фінансувати корупційну діяльність «Нафтогазу» ми перейшли до єдиної ціни на газ, а 31 мільярд гривень роздали найбільш нужденним, то ці гроші були б використані значно ефективніше і економніше. Окрім того, у нас виділяється 20 мільярдів гривень на покриття збитків на фінансування державного фонду гарантування вкладів. Не секрет, що наступного року доведеться від 40 до 80 банків закрити. На превеликий жаль, я впевнений, що цих 20 мільярдів вистачати не буде. Я впевнений, що прийдеться ще збільшити цю суму. Як це робиться? Випускаються облігації внутрішньо державної позики, потім фактично друкуються гроші НБУ і роздаються комерційним банкам, «Нафтогазу», Фонду гарантування вкладів. Окрім цього, є ще одна стаття, куди таким же чином виливаються гроші. Це енергогенеруючі державні компанії. У цьому випадку навіть цифри немає, тобто вони можуть сюди вилити стільки грошей, скільки захочуть. Виходить так, що обкрадають найбільш нужденних. Цим друкуванням грошей закривається діра між реальним дефіцитом і джерелом покриття. Це означає зростання цін, девальвацію національної валюти, яка породжує нове зростання цін. У нас більше ста мільярдів гривень - видатки на соціальні потреби. 

З одного боку, я вкрай не задоволений проектом бюджету. Хоча є один позитив. Я категорично проти датування вугільної галузі, тому що нічого, крім фінансування тероризму, в даному випадку немає. У цьому бюджеті дотування вугільної галузі припинилося. Сподіваюся, що ми ніколи до цього не повернемося. Але у нас залишилося дотування житлово-комунального сектору, громадського транспорту, «Нафтогазу». Це все потрібно припиняти. Уряд повинен сам для себе виробити завдання.

Як Ви вважаєте, чи зазнає цей проект державного бюджету на 2015 рік значних змін?

Я навіть не виключаю такий варіант, що він може бути не проголосований. Я навіть не виключаю, що через бюджет може відбутися розпад Коаліції. З точки зору класичних парламентських Урядів, це дуже серйозна причина для падіння Кабінету, якщо він не може захистити свій бюджет в парламенті. Незадоволенні процесом приймання бюджету є практично у всіх фракціях, за виключенням «Народного фронту», бо саме ця політична сила представляє прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. У цьому бюджеті реформ немає. Це є на сьогодні головний песимістичний висновок щодо проекту про бюджет на 2015 рік.

Соціальна країна