«Самопоміч» у Ворзелі надала житло переселенцям, які лишись без даху над головою

Ініціативна група «Об’єднання «Самопоміч»» у місті Ворзель допомагає мешканцям сходу України та Криму, які внаслідок агресії Росії були змушені покинути свої домівки. Організовується передача продуктів, необхідних речей, проводяться зустрічі аби виявити проблемні питання та забезпечити їхнє виконання.

Наразі дуже гострою стала проблема подальшого проживання переселенців у санаторії «Україна», де 27 лютого керівництвом було відімкнуто електропостачання, хоча жодних вимог оплатити комунальні послуги не надходило. А 17 березня взагалі змінили усі замки в корпусі та люди не змогли забрати власні речі.

 7 людей, які залишись без житла, представники ініціативної групи «Об’єднання «Самопоміч»» 18 березня поселили до власної квартири, забезпечивши комфортні умови проживання.

 За словами переселенців, ситуацією, що склалась намагалися спекулювати громадські діячі та політики, виключно для власного піару. А єдиною людиною, яка насправді допомогла був представник ініціативної групи «Об’єднання «Самопоміч»» Сергій Белявський, який поселив людей до власної квартири.

Зазначу, що на сьогоднішній день процес психологічної адаптації переселенців – важливий чинник встановлення суспільного діалогу, а подібні дії з боку керівництва санаторію вкрай негативно  впливають на цей процес. Люди були вимушені покинути власні домівки, повністю змінити вектор власного життя, й українське суспільство повинно допомогти їхній інтеграції у соціум та повернути довіру до людей. «Об’єднання «Самопоміч»» системно допомагає переселенцям та привертає увагу до проблем людей.

 В свою чергу, представник ініціативної групи «Об’єднання «Самопоміч»» у Ворзелі наголосив: «Виганяти людей, які втратили свої домівки внаслідок бойових дій на сході України чи анексії Криму,– неприпустимо, така позиція керівництва санаторію повністю нівелює усі загальнолюдські норми. Ми системно допомагаємо переселенцям, які проживають у санаторіях міста Ворзеля. До вирішення питання з поселенням людей потрібно підходити комплексно та повинні бути задіяні усі можливі ресурси».

 Крім того, нещодавно за ініціативи представників «Об’єднання «Самопоміч»» у санаторії «Перемога» (місто Ворзель) були проведені загальні збори, на яких були обрані делегати від групи переселенців.

Серед громадян, що проживають у санаторії, постійно відбували конфлікти та непорозуміння, тому обрання представників – перший крок до самоорганізації, що відображає ідеологічні засади «Об’єднання «Самопоміч»».