Визнати та зректись

Для Заходу України ОУН-УПА - це невід'ємна частина історії, що зачепила кожну родину

Гучний законопроект про визнання ОУН-УПА та заборону комуністичної символіки, пропаганду лівої ідеології - досі не підписаний головою Верховної Ради та прездентом України.Таким зволіканням скористались науковці з Європи, Америки і України, які звернулись з офіційним проханням про ветування цього законопроекту П.Порошенком та В.Гройсманом. Прикрившись демократичними цінностями, 60 науковців категорично виступили проти визнання ОУН-УПА. Аргументацією стали приклади етнічних чисток поляків, вчинених ОУН, а також співпраця даної організації з нацистською Німеччиною.І таке інше...

Особисто у мене виникає враження, що Україна, яка розпочала свою ідентифікацію з націоналістично-визвольним рухом та анонсувала зречення комуністичної кабали - не до вподоби спільноті, що боїться сильної української держави.

Скинути баласт, щоб піднятись вгору.

Баластом є "совок", що викривив у багатьох людей уявлення про людські цінності, виховав покірного раба, що рухається за течією кривавої комуністичної річки. Нав'язав міф про "старшого брата", сфальсифікувавши історичні факти, та активно розмиває ідентифікацію українців з українською незалежною державою. Своїм шовінізмом вбиває українську мову, нав'язуючи стереотипи: "Українська мова - штучна мова.Такої не існує в природі" чи "Господь Бог не чує молитви на українській мові". Прагне українську культуру замінити російською, відняти історію, підмінити героїв на антигероїв, що голодоморами знищували наш народ. Тому виникає необхідність раз й назавжди відмовитись від ідеології, що заперечує право українського народу на самостійне рішення щодо подальшого шляху розвитку, самостійне визначення вектору зовнішньо-економічної інтеграції країни.

Повернення до Чорного лісу.

Особисто у мене враження, що вся антиукраїнсьська спільнота боїться повернення української молоді до витоків націоналістично-визвольного руху, який протистояв в нерівній боротьбі з комуністичним окупантом до 1963 року. І все закінчилось тим, що були відкриті кордони до Європи і була надана можливість ОУНівцям вільно покинути Україну.Тому й обпльовують тих, хто в найважчий момент може надихати на боротьбу з агресором.

Для Заходу України ОУН-УПА - це невід'ємна частина історії, що зачепила кожну родину. У кожній родині були репресовані комуністичним режимом чи члени ОУН-УПА, тому й знають про них не з книг, а з життя.

Знають, що боролись за Україну, спочатку з поляками, які  на той час були окупантами, а потім з німцями та Червоною армією. Знають, яка ціна була сплачена у цій боротьбі. На Прикарпатті є цілі села, що радянська влада розрівняла з землею через організований націоналістичний опір. Добре знають, що український націоналізм не має нічого спільного з нацизмом, імпералізмом, шовінізмом, антисемітизмом, а є таким, що спрямований на звільнення рідної землі від окупантів. А тому схвально сприймають гучний законопроект про визнання своїх героїв і очікують його підписання президентом України.