Реакція вітчизняних та російських ЗМІ на ліквідацію Мозгового

Перед тим, як перейти до другої і фактично фінальної частини оповідання, яка присвячена аналізу літературної творчості Олександра Гладкого я хотів би привернути Вашу увагу до одного маленького,але дуже цікавого моменту. А саме: реакція вітчизняних та російських ЗМІ на ліквідацію Мозгового, та їх бачення щодо замовників та виконавців цієї акції.

"Тише, ораторы! Ваше слово, товарищ маузер!"

Огляд преси почнемо з висловлювань і бачення ситуації представниками іншої сторони. "Глава ЛНР Ігор Плотницкий, коментуючи вбивство Олексія Мозгового, заявив, що подія може бути вигідно Києву, який намагається «зіштовхнути нас на хиткий шлях нової ескалації військового конфлікту».

Про те, що Ігор Плотницький сумує разом з усіма, хто знав Мозгового, і хто йшов з ним рука об руку, я вже писав. Свого часу Плотницький вже сумував разом з усіма з приводу загибелі Бєднова і Іщенко. Реакція цього персонажу передбачувана і не викликає сумнівів.

Йдемо далі:

...«Замах на командира ополченців могла організувати диверсійно-розвідувальна група, підконтрольна Києву», -повідомив «Інтерфакс». - «Вбивство дійсно схоже на роботу українських диверсійно-розвідувальних груп», - відзначає заступник директора Центру україністики та білорусистики МДУ ім. Ломоносова Богдан Безпалько.

...«Для Києва усунення Олексія Мозгового - це спроба вплинути на весь хід переговорів контактних підгруп в рамках «Мінська-2», і спроба закріпитися у військовому протистоянні з Луганської та Донецької республіками. Нагадаю, у Києва досі не було жодного військового чи психологічного успіху в Донбасі. Були «котли», була втрата Донецького аеропорту, брехливі реляції про те, що ліквідована бригада Мотороли»... Тепер слід очікувати, що Київ відновить широкомасштабні бойові дії в Донбасі», - упевнений військовий експерт, полковник запасу Семен Багдасаров.

...«Саме в контексті нового загострення йдуть нинішні відносно невеликі обстріли, проведення диверсійних заходів, у тому числі- напади на окремих польових командирів» ...

Президент Центру системного аналізу та прогнозування Ростислав Іщенко вважає, що провокацій від Києва чекають всі. «Хоча я не виключаю»,- продовжує він,- «що вбивство Мозгового не було провокацією. Нацистські українські батальйони нікому не підкоряються, і що хочуть, те й творять. Щоб припинити подібні ексцеси, потрібно припинити бойові дії в Донбасі. А для цього потрібно прогнати нинішню владу з Києва, бо сама вона добровільно не піде. Інших варіантів просто немає»...

Далі продовжувати сенсу немає.

Думка російської сторони зрозуміла і передбачувана. Могзового вбили українські спеціальні служби, бо ліквідація Мозгового виявилася для Києва найбільш легким шляхом отримати в розпорядження скільки-небудь значимий символ військових перемог і цей символ використовувати,для подальших провокацій з метою розв'язання широкомасштабних бойових дій.

А тепер надамо слово офіційним представникам саме Києва і подивимося на реакцію сторони, якій здавалося б вигідно усунення лідера бойовиків,як значимий символ військових перемог.

«Че там у хохлов?»

«Одного з ватажків бойовиків "ЛНР" Олексія Мозгового  ліквідував спецназ Головного розвідувального управління.» - Про це повідомив радник голови МВС Антон Геращенко.

Як спецназ ГРУ? А як же бути з символом військових перемог? Може п.Геращенко помиляється?

Шукаємо далі.

У Адміністрації Президента України впевнені, що вбивство командира бандформування "Прізрак" Олексія Мозгового на території Луганської області є проявом міжусобної боротьби між бойовиками.

Про це у неділю, 24 травня, на брифінгу розповів спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Олександр Мотузяник. «На окупованих територіях Луганщини триває міжусобна боротьба між бандитами»- повідомив п.Мотузянік.  

У штабі антитерористичної операції вважають, що убивство стало результатом конфлікту Олексія Мозгового із керівництвом так званої "ЛНР".

Денис Казанський, якого вважають блогером голови СБУ Наливайченко теж прокоментував загибель Олексія Мозгового.

«До чого ж огидні кривляння кремлівських геббельсів навколо загибелі Мозгового. Тепер гарячково намагаються переконати електорат Путіна в тому, що вбивство Мозгового скоєно не маріонетками Суркова, а української ДРГ....Але я не вірю в українську ДРГ», - продовжує Денис, -  «Куратори "ЛНР" запросто знищували всіх, хто заважав їм будувати вертикаль... За кілька місяців в Луганській області практично повністю винищили козаків. До цього спалили під Лутугине Бетмена-Біднова та ще шістьох громадян Росії разом з ним».

Погодьтеся, як на мене, то дивна реакція сторони, яка замість того щоби отримати символ військових перемог, категорично заперечує свою причетність до цієї акції.

Заперечують офіційні структури, але, нагадаю, що на думку росіян у нас є" нацистські українські батальйони нікому не підкоряються, і що хочуть, те й творять". Вони і зробили те, що хочуть. На сторінці у мережі ФБ, яку тепер наперебій цитують російські ЗМІ:

«Украинские «Тени» признались в убийстве Мозгового». - Медиагруппа "Звезда" - 1"

"Вести.Ru: «Мозгового убили "Тени"».

Нагадаю, "поради"російської сторони і її бачення цієї проблематики, яку озвучив Президент Центру системного аналізу та прогнозування Ростислав Іщенко: «Щоб припинити подібні ексцеси, потрібно припинити бойові дії в Донбасі. А для цього потрібно прогнати нинішню владу з Києва, бо сама вона добровільно не піде. Інших варіантів просто немає »...

Інших варіантів для них немає...