Декілька запитань до прес-служби СБУ

Сьогодні прес-служба СБУ повідомила про успішну спецоперацію, у ході якої було затримано чотирьох зловмисників

Сьогодні прес-служба СБУ повідомила про успішну спецоперацію, у ході якої було затримано чотирьох зловмисників, які готували фізичну розправу над волонтерами та членами добровольчих батальйонів. У затриманих вилучено вогнепальну зброю та бойові гранати. "Встановлено, що терористичну групу очолював 39-річний співробітник однієї з приватних охоронних структур Дніпропетровська з позивним "Мауглі". Серед інших затриманих зловмисників члени "Союза советских офицеров" − ветеран спецназу і керівник федерації карате", - зазначено у повідомленні СБУ.

У мене декілька запитань до прес-служби СБУ. Перше. Чому обличчя затриманого зловмисника на псевдо "Мауглі" за допомогою технічних засобів приховано від пильної уваги громадськості? Здавалося б, навпаки - країна повинна знати своїх "героїв" в обличчя.

Друге. "У ході обшуків помешкань зловмисників правоохоронці вилучили п’ять гранат "РГД-5", вогнепальну зброю", - зазначено у повідомленні СБУ. Обріз "а-ля Нестор Махно" - це, звичайно, серьозна зброя, але, як на мою думку, була такою в часи селянських повстань 20-х років минулого століття. З приводу цього у мене запитання - чому стійка група з чотирьох чоловік, яка має зв'язки зі спеціальними службами т.зв. "ЛНР" і яка, готуючись до злочинів, тренувалася на колишньому військовому полігоні, що свідчить про серйозність їхніх намірів, має такий дивний арсенал?

Третє. Активність і результативність спеціальних служб дивним чином збігається за часом із звинуваченнями вищого керівництва СБУ у "кришуванні" контрабанди паливно-мастильних матеріалів. п.Наливайченко, результативність роботи спеціальних служб залежить від періодичності появи в пресі матеріалів щодо протиправних дій вищого керівництва Служби?