Бойові дії в Мар'їнці: наступ чи спроба прибрати російських радикалів. Частина 3

Дмитро Снєгирьов
16 червня, 2015 вiвторок
21:16

Російські спецслужби намагаються вивести з-під удару лідера ДНР Захарченко

 
З'являється  перша інформація про те, що у Захарченка зараз проблеми зі здоров'ям. «Рана на нозі погано гоїться», - повідомляє Гіркин.
 
Фактично - це початок спецоперації російських спецслужб, мета якої вивести з-під удару лідера ДНР Захарченко.
 
Інформацію Гіркина про проблеми зі здоров'ям підтверджує і сам Захарченко. Як повідомляє "Українська Правда" з посиланням на звіт моніторингової місії ОБСЄ за 28 травня, лідер терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко має проблеми зі здоров'ям.
 
"Олександр Захарченко не зможе брати участь ні в яких зустрічах на територіях підконтрольних бойовикам до кінця липня", - уточнюється в повідомленні.
 
28 травня. Запам'ятайте цю дату. Фактично за тиждень до початку провального для бойовиків наступу в районі Мар'їнки.
 
3 червня в ЗМІ  з'являються повідомлення про те, що  Олександр Захарченко покинув Донецьк під час того, як під містом тривали бої. Місцеві мешканці помітили колону супроводу командира бойовиків на виїзді з Докучаєвська. Кортеж рухався в бік кордону з Росією. Новину про це передає «Преса України». Цікаво, що місцеві мешканці помітили колону супроводу, а не самого Захарченко.
 
 Несподівано, чутки про те, що  глава  т.зв. "ДНР" Олександр Захарченко покинув Донецьк, знайшли своє підтвердження в столиці Росії. Про це головний редактор "Ехо Москви" Олексій Венедиктов написав у своєму Twitter. За даними  російського головреда, помічник російського президента Владислав Сурков забрав Олександра Захарченко разом з Денисом Пушіліним в Москву.
 
"Сурков евакуював Пушіліна і Захарченко. Навіщо?" - здивований Венедиктов.
 
Я не буду питати у "великого друга" України п. Венедиктова "навіщо", він запустив цю дезінформацію. Відповідь і так зрозуміла. В Росії такі поняття, як "друг України" і "незалежний журналіст" дуже відносні і залежать від багатьох факторів.
 
За інформацією аналітичного відділу ГІ " Права Справа" Захарченко не покидав м.Донецьк. До речі, цю інформацію підтверджують і співробітники українських спеціальних служб.
 
Підсумок. За тиждень до початку активних бойових дій і провального наступу в районі Мар'їнки російські спецслужби починають спецоперацію, мета якої вивести з під удару лідера ДНР Захарченка.
 
Тепер про військові формації т. зв. ДНР, які брали участь в боях поблизу населеного пункту Мар'їнка.
 
Почнемо з диверсійно-штурмової розвідувальної групи «Рязань».
 
 ДШРГ «Рязань»-одна із найдосвідченіших в армії "ДНР” груп, що складається з російських найманців-терористів. Друга назва цього підрозділу, в складі якого воюють добровольці з Казані і Набережних Челнов - "Татари Алга".
 
В інтерв"ю від  4 січня 2015 року командир ДШРГ "Рязань" Едуард Гілазов повідомив, що "щиро не розуміє чому вони (добровольці з Казані і Човнов) побоюються, що влада Татарії притягне їх до кримінальної відповідальності за ст. 282 статтею, після повернення на батьківщину (цього побоюються багато татарстанських ополченців)".
 
Себто, вже в січні місяці представники російських спеціальних служб чітко дали зрозуміти т. зв. "добровольцям", що не бажають іх повернення на батьківщину. Нагадаю, що сам Гілазов в 2014 році був заарештований співробітниками МГБ ДНР.
 
"Мене зрадили, зараз в госпіталі лікуюся, але даю слово: всі, хто мене здав і поламав, - я їх покараю, дайте тільки час. Зі мною пропав хлопець з Казані Ігор, він мій близький і заради нього я вб'ю і піду проти ДНР», - писав на своїй сторінці в соціальних мережах "Рязань".
 
Обіцянка Гілазова покарати і піти проти ДНР не могла залишитися без уваги з боку спеціальних служб, як ДНР так і Росії. Реація з їхньої сторони - це лише справа часу.
 
І цей час настав 3 квітня 2015 року.
 
Командир ДРГ «Рязань» Едуард Гілазова розповідає подробиці  бою за Мар'їнку:
« Такої м'ясорубки давно не бачив, стільки жертв і перемир'я.
Контужених багато, операція починалася занадто гладко, а потім почалася бійня. "Пятнашка" пробилася до шпиталю і тримала оборону без БК(!) і води, після чого ми пробилися до "Пятнашки". Укри пристреляли все так, що я 3 рази попрощався з життям."
 
"Сьогодні зрадницьки була оточена і знищена ДШРГ «Рязань» в районі Мар'їнки. Хлопці напоролися на засідку, яка їх чекала, двухсотих багато, двох поранених укропи взяли в полон, є інфа, що міг бути злив, так як їх там чекали. Хто відповість?.....», - повідомляє у соцмережі бойовик ДШРГ "Рязань" на псевдо  «Дамір Алчевськ».
 
На риторичне питання бойовика -"Хто відповість?", - даю чітку відповідь - лідер ДНР Захарченко.
 
Друга військова формація ДНР, яка брала участь у штурмі Мар'їнки - це т. зв. ітербригада "Пятнашка".
 
Навесні 2014 року бойовики «Націонал-більшовицької партії» організували процес вербування т. зв. російських «добровольців» для участі в збройному протистоянні  на території Донбасу, створивши  т. зв. «інтербригаду». За офіційною інформацією, з весни 2014 через канали цієї організації було завербовано більше 2000 бойовиків. Починаючи з травня 2014 року партія Лимонова, яка раніше приймала участь в антиконституційних діях на території РФ, змінює риторику щодо політики Кремля у питаннях анексії Криму і війні на Донбасі. Проте, в Адміністрації Президента РФ вважають, що процес ативізації діяльності партії на Донбасі є досить небезпечною тенденцією, тому Владиславом Сурковим приймається рішення позбавитися від участі нацблолів на східних теренах України.
 
До речі, перші обшуки і затримання активістів партії відбуваються ще в жовтні 2014 року і  не на території т.зв ДНР, а в Москві.
 
 27 жовтня 2014 року у  московському штабі незареєстрованої партії "Інша Росія" пройшли обшуки. Сім чоловік були затримані і доставлені в ОВД "Войковська", пізніше, за інформацією Лимонова, їх відпустили. Офіційна причина обшуку - проведення перевірки в рамках оперативно-розшукових заходів. За словами Едуарда Лимонова, одна з груп оперативних працівників намагалася вилучити частину гуманітарної допомоги, яку "Інша Росія" планувала відправити до Луганська.
 
Можливі причини обшуків ізатримання активістів  лідер "Іншої Росії" прокоментував так: "У мене ніколи немає ніяких припущень, але я собі не уявляю, щоб Володимир Володимирович Путін особисто раптом став займатися такими речами. Це якийсь арбатский генерал в лакованих чобітках вирішив здійснити до нас цей візит. Побійтеся Бога, хлопці. У нас вже є і загиблі, і поранені в Донбасі, ми воюємо, а нас тут ходять і пресують товсті генерали. Це викликає певну злобу ".
 
Пан Лимонов мав би зрозуміти натяк, але, як свідчить подальший розвиток подій, він цього не зробив.
 
1 травня 2015 року вже в Донецьку співробітниками т. зв. МГБ ДНР заарештовано трьох активістів НБП. "МГБ не хоче бачити нас в «ДНР» ні під яким соусом: ні військовим, ні політичним, ні гуманітарним. Мовляв, трьох партій їм і так вистачає, нової некерованої і незрозумілої сили їм не потрібно. У військовому плані присутність нацболів прямо порівняли з «Правим сектором», - зазначив заарештований спеціальними службами ДНР нацбол.
 
Після двох тижнів допитів і обшуків в офісі нацболів,  п'ятьох активістів партії, яких затримали 1 і 6 травня у місті Донецьку (Милюк, Крилова, Чернова, Воронцова, Маньків) увечері 11 травня вивезли на кордон з РФ, де передали їх співробітникам ФСБ.
 
Лимонову знову б зрозуміти і зробити висновки, але він замість цього пише відкритого листа  до лідера ДНР: "Москва, я так розумію, попросила"ДНР" нацболів з "ДНР"прибрати. І в "ДНР" не змогли відмовити, оскільки підтримка РФ для них важливіше підтримки нацболів ".
 
ДНР  дійсно не змогла відмовити Москві, а що стосується відповіді на питання про вибір пріоритетів між нацболами та підтримкою офіційного Кремля, то бої в Мар'їнці дали відповідь і на це запитання.
 
Нагадаю, "Пятнашка" пробилася до шпиталю і тримала оборону без БК (!) і води"... Тримала оборону без БК...
 
Далі буде...
Теги:
Читайте також:
Київ
+8°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.58
    Купівля 39.58
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.25
    Продаж 43.03
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
23 квітня
10:00
Новини компаній
Від серця до столу: благодійники дарують великодню радість українським родинам
09:57
хакери
Південна Корея заявила про масштабні кібератаки з боку КНДР проти оборонних компаній
09:40
НАБУ викрило злочинну групу з чинним міністром на чолі
Збитки на майже 300 млн грн: НАБУ викрило злочинну групу з чинним міністром на чолі
09:25
Сирський у Києві зустрівся із військовим керівництвом Литви
Сирський у Києві зустрівся з військовим керівництвом Литви: що обговорювали
08:59
У Малайзії на репетиції військового параду зіткнулися два гелікоптери: загинули 10 людей
08:45
Ексклюзив
війна з росією Маріуполь
"Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська": Андрющенко поділився деталями вибуху в Маріуполі
08:43
Шольц путін
"У Путіна немає жодного права цитувати Канта": Шольц заявив, що РФ намагається "присвоїти собі" філософа
08:37
Оновлено
Одеса безпілотник ППО
РФ атакувала "шахедами" Україну: в Одесі серед постраждалих - діти, на Миколаївщині поранено чоловіка
08:23
Ексклюзив
Окупанти активно просуваються з Авдіївки до Покровська, - депутат Дружківської міськради Довбня
08:01
OPINION
Віталій Портников
Лавров знову розмахує ядерним кийком. Колонка Віталія Портникова
07:45
Оновлено
втрати окупантів
Засіб ППО, 29 артсистем і 800 окупантів: Генштаб оновив добові втрати армії РФ у війні з Україною
07:39
Нікол Пашинян
Пашинян заявив, що не знає, чому Вірменія продовжує залишатися членом ОДКБ
07:21
сили ППО
Нічна атака РФ: ППО збила 15 безпілотників
06:56
РФ обстріляла теплоелектростанцію
Для відновлення ТЕС необхідно $350 млн, - директор ДТЕК Сахарук
06:38
Оновлено
обстріл, ППО
У Харкові прогриміли вибухи під час повітряної тривоги
06:34
КНДР, Північна Корея
Попередження для США і Південної Кореї: КНДР провела перші навчання з імітацією ядерного контрудару
06:19
Члени Палати представників США демократ Білл Кітінг і республіканець Томас Кейн
"Дещо може бути за кілька днів, дещо - за тижні": член палати представників США про новий пакет допомоги Україні
06:00
зенітно ракетний комплекс Patriot
Греція може передати Україні системи Patriot: ЗМІ назвали умови
05:58
уряд Норвегії, Норвегія
Норвегія обіцяє суттєво збільшити військову допомогу Україні
05:17
Бєлгород
Влада російського Білгорода повідомила про атаку безпілотників
05:03
Росія авіація
В аеропорту Охотська, що у Хабаровському краю РФ, літак застряг у багнюці
04:36
Петер Сіярто
Угорщина обіцяє блокувати допомогу ЄС для України на 2 млрд євро. Причина
04:08
Тайвань, землетрус
Тайвань за добу сколихнули понад 80 потужних землетрусів
03:40
Tesla авто
Tesla через падіння продажів знижує ціни на авто у кількох країнах
03:12
РЕБ, Р-330Ж «Житель»
Близько 46 тисяч авіарейсів з/до Британії мали проблеми з навігацією через вплив РФ на GPS, - The Sun
02:44
Японія та Норвегія
Уряд Норвегії пропонує продовжити тимчасовий захист для біженців з України до п’яти років
02:16
Дональд Трамп
У Нью-Йорку розпочався суд над Трампом у справі про махінації та підкуп порнозірки
01:48
Ріші Сунак
Човни, бронетехніка, ППО, ракети і набої: Британія оголосила про найбільший в історії пакет військової допомоги Україні
01:20
війна з росією Маріуполь
У Маріуполі прогримів вибух і виникла пожежа, окупанти пояснюють її горінням очерету, - Андрющенко
01:04
G7
Фінансування та обладнання: країни G7 домовилися оперативно реагувати на удари РФ по енергосистемі України
00:52
Польща Австралія Таїланд Африка Володимир Зеленський
Зеленський прийняв вірчі грамоти від нових послів п'яти країн
00:24
Оновлено
Володимир Зеленський та Джо Байден
Підписання закону про допомогу та домовленості про ATACMS: Зеленський поговорив з Байденом
2024, понедiлок
22 квітня
23:56
Дмитро Кулеба
"Рішення будуть": Кулеба повідомив про перемовини щодо чотирьох систем ППО Patriot
23:41
Джо Байден і Урсула фон дер Ляйєн
"Постійна міжнародна підтримка є життєво важливою": Байден обговорив допомогу Україні з фон дер Ляєн
23:21
санкції проти Ірану
Послабити виробництво ракет і дронів: ЄС погодив санкції проти Ірану після нападу на Ізраїль
23:01
сервісний центр МВС
У Харкові запрацював перший в Україні сервісний центр МВС в укритті
22:51
Дмитро Пєсков
"Новий пакет допомоги Україні не змінить ситуацію на полі бою": російські фейки та маніпуляції за 22 квітня
22:50
бронетранспортер М113
США готують додатковий пакет військової допомоги Україні, який включатиме бронетехніку, - Politico
22:26
Оновлено
Вибух
Росія вдарила по кількох громадах Харківщини: загинув водій екскаватора, поранено волонтерку
22:13
гроші
Виписав собі премій на 145 тис. грн: керівнику управління соцзахисту на Київщині оголосили підозру
Більше новин