Не треба експериментів - треба виконати Коаліційну угоду

39% - стан виконання Коаліційної угоди на кінець травня. 
61% з того, що заплановано - не виконано!

За задумом Коаліційна угода повинна була стати програмним документом роботи Уряду та коаліції. Натомість багато хто про неї забув на наступний день після підписання.

З власної практики - навіть якщо ваш законопроект прямо передбачений Коаліційною угодою, жодних гарантій, що його підтримають. В чиновників завжди знайдеться привід сказати, чому його не можна приймати. Це набагато легше, ніж змінювати країну і змінюватися самим.

Прикладів - безліч. Для мене один з найбільш яскравих - зниження податкового навантаження на фонд заробітної плати. Прем'єр анонсує "третій експеримент", а я хочу сказати, що не треба робити експериментів. Варто лише виконати те, що записано в Коаліційній угоді і Програмі дій Уряду і тоді все буде працювати.

Що робити далі? За кожним проваленим завданням стоїть відповідальний. Є час роздавати обіцянки і є час відповідати за зроблене.

Часу обмаль, і поки він ще є варто кардинально переглянути підхід до роботи. Якщо є Коаліційна угода, її потрібно виконувати. І Парламенту (депутатам, керівництву Комітетів), і Уряду. Не гальмувати реформи. Не розповідати, чому не можна зробити так, як це записано в документі. Не саботувати ухвалені закони, місяцами не приймаючи підзаконні акти для їх імплементації.

В іншому разі на зміну одним чиновникам і політикам прийдуть інші. Набагато швидше, ніж хтось собі думає.

Особисто для мене, як і для багатьох інших, наступний пленарний тиждень буде одним з визначальних.

Після нього планую оприлюднити власний звіт.