Парламентські перли

Давненько не пригадую такої комедії у Верховній Раді, як та, що відбувалась цими днями.І, зовсім це не смішно, а, навіть. - гірко

Першою перлиною було прирівняння пива до алкоголю, що означатиме його значне здорожчання. Браво! Прикрились благими намірами боротьби з пивним алкоголізмом, знищуючи приватні пивоварні. Звичайно, що адепти здорового способу життя ладні закидати в мене камінням, бо я скажу своє "фе" цьому закону. Шановні, які б гасла ви не вигукували про шкоду пива - без культури споживання алкоголю - алкоголізм не побороти. А для цього потрібна пропаганда здорового життя у країні, постійні приклади відомих, авторитетних людей і різноманітні заходи, зокрема, жорсткий контроль над виконанням закону про продаж алкогольних напоїв. У іншому випадку: любителі пива перейдуть на дешевий сурогат підвального виробництва.

Другою перлиною парламентської гуморески став закон про реструктиризацію валютних кредитів. Як сказала б моя покійна бабуся: "Шлях би вас трафив! У вас голови чи гарбузи на шиї?". Закон не витримує критики.

Як на мене, то народні обранці опустили одне найважливіше: девальвація гривні вдарила по геть усіх позичальниках. Це тільки  у вуйни Параски можна позичити десятку і у скільки б разів гривня не знецінювалась - віддаємо ту ж десятку. Банки ж завжди враховують реальну девальвацію національної валюти, а тому піднімають відсоткову ставку по кредиту. Тому під час складної економічної ситуації усім позичальникам не солодко.

Зрештою, народні обранці, а, що заважає вам прийняти ефективні закони, що дозволили б повернути попередній курс? Зробіть цю країну багатшою, реалізуйте потрібні реформи і тоді проблема реструктиризації кредитів - відпаде сама собою.