Мукачівська клоака з синдромом Робін Гуда

Синдром Робін Гуда характерний не тільки для учасників диких патріотичних вчинків, а й для їх прихильників

Синдром Робін Гуда.

Помітила це явище, коли в Україні стартувала "мусорна люстрація", а за нею були й інші дикі патріотичні вчинки. Люди, переповнені патріотичною енергією, керувались емоціями, забуваючи про здоровий глузд. Для прикладу можна навести "мусорну люстрацію" місцевого чиновника в Івано-Франківську. Людину кинули у сміттєвий бак і провезли через місто. Тобто принизили її, випустили пар і все залишили на своїх місцях. А все заради благородних намірів - звільнити "клятого регіонала" і стати героями в очах громади. Ось вони - захисники від всякої наволочі.

У Мукачево відбулось загострення, бо до рук взяли зброю. Але керування емоціями і відсутність здорового мислення залишились. Незмінним є й рух у Середньовіччя, бо для сучасного суспільства характерні інші методи боротьби. Зокрема, резонанс, коли факти, компромат набирає такого розголосу у суспільстві, що змушує владу відреагувати.

Синдром Робін Гуда характерний не тільки для учасників диких патріотичних вчинків, а й для їх прихильників. Вони дають заохочення, замість того, щоб схаменути і направити у раціональне русло.

Патріотичні почуття - це добре, але не слід повертатись у Середньовіччя.

Мукачівська контрабандна клоака.

Такою клоакою я б назвала Західну Україну, для якої контрабанда  - звичне явище. Починаючи від простого заробітчанина, який перевозить горілку у пляшці з-під мінералки для того, щоб трішки підзаробити і мати кошти, поки знайде собі роботу, закінчуючи великою контрабандою, у схеми якої пересічному громадянину не варто пхати носа.

А що наша влада? От тут найцікавіше. Вони про тільки тепер дізнались про маштабність такої проблеми. Це викликає посмішку, коментувати зайве.

...і наболіле.

З м.Стрий рушилась на Мукачево колона військової техніки. Все у справному стані. нічого по дорозі не ломиться, ба таких БТРів просять хлопців в АТО, а їх немає. В середині щось перевертається...

Нічого дивного. адже з Іловайська хлопців з батальйону Івано-Франківськ вивозили на вантажівці з боєприпасами під мінометним вогнем. Батальйон "Прикарпаття" кинули у самісіньке пекло з одним БРДМ і жовтими шкільними автобусами. Відповідали на галас громади: "Не маємо". Хоч ще минулого літа, спілкуючись з знайомим добровольцем, почула: "Все є, але нам чомусь не видають". А тут така розкіш, призначена для протидії 15-ти хлопцям з Правого Сектору.

Обідно...

Ніна Тимків, політолог