Лох forever

"Вата" національності не має, а володіє лиш певними підвидами, притаманними тій чи іншій державності.

Частенько чую, що вата національності не має. Вона у головах людей, що не здатні критично, самостійно мислити, а тому споживають усе чим нагодують їх з ложечки в Гебельс-TV. Мабуть, так воно й є і в Україні сформувався свій вид - лох forever. Що для нього характерно?

1) Ідеалізація політичного діяча або політичної сили.

Пригадую весну минулого року, а саме ейфорію багатьох громадян від колоритного скотиняки з вилами в руках - О.Ляшка. Його ідеалізували і покладали величезні надії. Ось саме він і ніхто, ніхто більше не зможе побороти гідру корупції та беззаконня. Пройшло трохи часу  і почалось жахливе ранкове похмілля, бо після п'янкої весільної ночі, розплющивши очі, побачили. що у нареченої то ніжки криві, то ніс нагадує кочергу.

2) Такі кохані граблі.

Від набатих гуль на лобі через наступання коханих граблів - розуму не прибавляється. Він знову продасть свій голос на виборах, піде за 10 срібних монет на мітинг і нарікатиме на своє життя та погану державу.

3) Віра у чарівну паличку.

Безглузда віра у те. що цю країну хтось розбудує. Хтось зробить її багатою і процвітаючою. Хтось, окрім нього самого і його допомоги у цій справі.

4) Абсолютизація позицій конфліктних сторін.

Він абсолютно сприймає біле і чорне, незамислюючись про існування сірого. Тобто, якщо йому нав'язали що ось цей є ангелом-охоронцем, а той інший  - кінь з копитами - то це і є істина.

5) Вживання політтехнологічних ярликів.

Одним з таких ярликів є "вишевата", придумана  кремліськими політтехнологами. Аналогом є укрозомбі, але це не набуло популярності серед українського суспільства.

Лох forever не може зрозуміти, що  якщо це слово активно вживають ольгінські тролі, щоб образити патріотичні почуття українців і " перевести стрілки", що вата це ви - то вживати його категорично не можна.

6) Відсутність критичного мислиння або " кохання вухами".

За моїми спостереженнями, зараз в політичному тренді - колоритність. Ці красномовні нудні промови глядачам проїлись, хочеться нецензурної лайки у приправі з українським патріотизмом. Так ось, лох forever "любить вухами" і абсолютно не замислюється над конкретними вчинками людини. Він не порівнює сказане з реаліями життя і не провіряє почуту інформацію.

7) На дію - відсутня протидія.

Якою б бездоганною не була б політтехнолія - вона завжди може з тріском провалитись, бо існує протидія у вигляді: самоосвіти, самоудосконалення і саморозвитку особистості.

Лох forever легко піддається політичному маніпулюванню, не має власної думки, але свої погляди вважає істинними.

...і наостанок: якщо з особами, що виросли у Радянському Союзі усе зрозуміло, то як пояснити таке явище серед мого покоління, покоління, що СРСР не пригадує?

.

Ніна Тимків, політолог