Контраст

Становище жінки у сучасному світі є контрастним: недемократичне суспільство перетворює її на рабиню, а демократичне дає їй змогу зайняти місце чоловіка.

Психологія рабині, як невід'ємна частина суспільства, що зневажає права жінки.

Проблема дискримінації прав жінок полягає не тільки у положеннях  певних віросповідань, традиціях патріархату, але й присутній психології рабині у жінок.

У Мавританії були випадки,  коли жінки опирались визволенню з рабства, бо іншого життя собі не уявляли.Не уявляли, як це мати рівні права з чоловіком і мати змогу вільно пересуватись і, на власний розсуд, творити своє життя.Вони переконані, що рабство є суспільною нормою, а все тому, що іншого життя - вони не бачили.

Дискримінація жінки, що узаконюється державою.

На жаль, досі у сучасних суспільствах жінки не володіють правом голосу і іншими громадянськими правами.Зокрема, правом на освіту.

У цього плані лідирують мусульманські країни, зокрема, Афганістан.У цій країні узаконений сімейний тероризм з боку чоловіка щодо дружини.Кілька років тому був прийнятий закон, який дозволяє чоловікові морити голодом свою дружину, якщо та відмовляє йому у любощах.І це тільки незначна частинка того жахливого становища жінки, що перебуває у цій країні.

Хтось скаже, що провина лежить у віросповіданні закледеного у суспільстві.Думаю, що ні.Проблема у самих чоловіках, що зневажають жінок:

Від емансипації до фемінізму.

Для демократичних сучасних  суспільств характерний перехід від емансипації до фемінізму.Жінки добились громадянських прав від держави.Але цього виявилось замало.Жінка перестала вважати, що її місце біля сімейного вогнища, бо вона сама може приносити здобич, щоб прогодувати сім'ю.У результаті у суспільстві появились жінки - політики, впливові бізнес-леді, програмісти, військові.

Проте у багатьох чоловіків й досі залишились стереотипи про жіночу логіку чи здатність керувати автомобілем.