Для прийняття закону про конфіскацію майна "Сім'ї" не вистачає голосів фракції Юлії Тимошенко

Невже її мало катувала минула влада, що вона її сьогодні фактично підтримала?

Вчора Рада не поставила на голосування законопроект, який вводить особливий режим спецконфіскації щодо майна Януковича та оточення.

На даний момент розслідування у справах ускладнено, адже вони мали всі можливості приховувати докази своєї злочинної діяльності. Весь світ бореться з цим так: застосовує конфіскацію, якщо в суді буде доведено, що майно набуто злочинним шляхом (без уплати податків тощо). І кримінальні вироки при цьому не потрібні, бо в економічних злочинах акцент завжди робиться на економіку. Це Європейська конвенція проти корупції. Стаття 54. 

У нас можна стягнути майно "Сім"ї" вже сьогодні. Але для цього треба закрити справу проти фігурантів. Такий закон. Що неможливо політично. Однак в той же Латвії матеріали справи щодо майна виділяються в окреме провадження і суд вирішує питання щодо його подальшої конфіскації.

В Раді наразі такий проект. Не вистачило голосів фракції Юлії Тимошенко щоб потавити на голосування. Питання: невже її мало катувала минула влада, що вона її сьогодні фактично підтримала? Де та Юлія Володимірівна, для якої я десять років назад писала антимонопольну програму по ринку цукру і працювала над реприватизацією Криворіжсталі? Невже купили?

Законопроект переголосують, але я вважаю його лакмусовим папірцем для цього Парламенту. Бо перекупити його проти такого Закону є за що. Минула влада це зробить залюбки. Але як буде реагувати обібране до нитки минулою владою суспільство?

Чекаємо на здоровий глузд Парламентарів. .Це - спосіб вирівняти економічну несправедливість на користь громадян України.

Олена Тищенко, голова Управління по забезпеченню повернення активів, отриманих злочинним шляхом