Росія остаточно вступила у свою ІІІ Світову війну

Світового, універсального характеру цій війні надає не масштаб театру бойових дій, а тема, цінності за які начебто ведеться боротьба

Чому свою? Бо за впливом на саму Росію вона матиме подібні наслідки, як і її історичні попередниці. Першу Росія програла, а Другу виграла, хоча ціна перемоги й перевершила ціну поразки. Світова війна - єдиний відомий Росії спосіб перерозподілу всього. Вона свідомо руйнує міжнародну систему як систему координат, шкалу оцінювання. Для Росії це відчайдушна гра, у якій останній лузер може претендувати на тріумф. Тому у російському імперському каноні поряд зі своїм власним "Русскім міром" є і своя власна Світова війна (Велікая Отєчєствєнная).

Чому Світову? Війни бувають різних типів, від партизанської до "холодної", від обмеженої до ядерної (тьху-тьху). Кожна нова епоха породжує якийсь свій тип воєн. Війни XXI століття ведуться як "антитерористичні". Тому є свої обмеження жанру, які легітимізують війну - на полі бою обов'язково мають бути якісь терористи. Або уявні фашисти в Україні, або реальні фанатики в Сирії.

Світового, універсального характеру цій війні надає не масштаб театру бойових дій, а тема, цінності за які начебто ведеться боротьба. Ця світова війна нагадує війну "всіх проти всіх". Бо "весь світ" бореться з тероризмом. Навіть Україна проводить "АТО"! Але це лише офіційна версія подій, бо насправді боротьба відбувається і між тими, хто бореться з тероризмом. Між Україною і Росією чи між Росією і США.

Чому остаточно? Навіть якщо Росія офіційно воюватиме лише з бойовиками Сирії, вона вже не зможе "умити руки", повернутися до передвоєнного статус-кво. Ні, не в Сирії. А у самій Росії і довкола неї. "Українська" і "Сирійська" кризи називаються так лише географічно. Причини цих "криз" носять глобальний характер і лежать далеко за межами України і Сирії. В обох випадках роль Росії визначальна, тут і там відбулася пряма російська військова інтервенція. Тут і там в уяві російських стратегів вони воюють з Америкою. Щоб переключити увагу від своїх злочинів в Україні, Кремль здійснює нові злочини у Сирії. Коли буде потрібно переключити увагу від злочинів у Сирії, Кремль розпалить нову бойню, ще страшнішу за попередні. Бо така логіка процесу. Росія вже не може зупинитися, її можна лише зупинити...