Готовий балотуватися на місцевих виборах до Донецької міської ради

Останній рік, для мене Донбас став домом. Не кажу другим домом, бо другий дім для мене тепер Київ.

Я готовий балотуватися на місцевих виборах до Донецької міської ради і шукаю спонсорів для своєї передвиборчої кампанії.

Дуже важливо, щоб вибори на окупованих територіях пройшли прозоро, чесно і щоб у них взяли участь всі жителі, які свого часу виїхали на вільні території України. Ці люди, яких за деякими підрахунками не менше, ніж півтора мільйона, добре розуміють усі процеси, які відбуваються у світі, дивляться українські канали, знають позицію українських політичних лідерів. Вони зможуть стати тим кістяком, який і обере нову місцеву владу на нині окупованих територіях.

Що стосується тих, хто не виїхав, то їх можна умовно розділити на кілька частин.

Перша і найбільша – це ті, у яких глибока апатія і вони не підуть на жодні вибори, оскільки вже пересвідчилися на власному житті, що їхні уявлення про світ і про Путіна-«батька» виявилися хибними.

Друга частина – це ті, хто підтримували Україну із самого початку, але не змогли виїхати з окупованих територій, тож голосуватимуть за проукраїнського поміркованого кандидата.

Третя частина – це ті, хто завжди голосує за тих, хто при владі. "Був при владі Янукович – голосували за Януковича, потім їм здалося, що Донбас піде під Путіна - підтримували Путіна. Тепер, коли очевидно, що ніякої Новоросії не буде – проголосують за нинішню владу", - впевнений О. Бригинець.

Четверта частина – це ті, хто втече з окупованих територій в Росію, як тільки зрозуміють, що пісенька місцевої хунти добігає кінця.

І лише п’ята група – аж ніяк не домінуюча – свідомо піде на вибори, щоб проголосувати за латентних або ж очевидних сепаратистів "захареченко-пушилінського" розливу. Впевнений, що при розумній системі виборів, ця група аж ніяк не зможе забезпечити домінування антиукраїнських сил в місцевих радах нині окупованого Донбасу.

Після того болю, який пережив Донбас, місцеві ради будуть загалом проукраїнськіші, ніж ті, які були до цього, а значить в Донбас повинні прийти патріоти, які допоможуть прогресивним кандидатам організувати і провести свою передвиборчу кампанію.

Сподіваюся, гроші для таких кандидатів ми зможемо збирати усім миром, бо не секрет, що значні затрати на вибори обмежують можливість значної кількості патріотів, активістів, експертів спробувати себе на депутатському поприщі.

Розуміючи усе це, я і заявляю про свою готовність брати участь у цих виборах. В якій ролі - це не принципово. Хороші агітатори Донбасу не менше потрібні, ніж хороші кандидати. Тільки агітаторів потрібно в десятки разів більше, і тут знайдеться місце для кожного із нас.

Останній рік, для мене Донбас став домом. Не кажу другим домом, бо другий дім для мене тепер Київ.

Отже, мені не байдуже, кого оберуть на найскладніших в історії України місцевих виборах на нині окупованій частині українського Донбасу. І я закликаю усіх знайти своє місце на цих виборах! Тим паче, що можливість потренуватися у кожного з нас є прямо зараз – під час чергових місцевих виборів, які в розпалі по всій Україні.

Олександр Бригинець, позаштатний радник Міністра інформаційної політики в зоні АТО