Два завдання комітетам на наступний тиждень

Продовжуємо вводити елементи тієї системної реформи парламенту, яку ми почали

Вчора, 6 жовтня, Верховна Рада прийняла рішення наступний тиждень присвятити роботі в комітетах. Хочу наголосити, що робота парламенту - це не тільки голосування в залі. Саме від продуктивної роботи комітетів значною мірою залежить результативність роботи Ради в цілому.

Я поставив комітетам два завдання на наступний тиждень. 
По-перше, кожен з них за своїм профілем має визначити і запропонувати пріоритетні для розгляду реформаторські законопроекти. Цю роботу необхідно провести 
спільно з Адміністрацією Президента і Кабміном, спираючись на План законодавчого забезпечення реформ. Мають бути визначені блок законів по освіті, блок по місцевому самоврядуванню, блок по економічним питанням і т.д. Так ми зможемо сформувати якісний порядок денний на наступні пленарні тижні - а у листопаді у нас три пленарних тижня, на яких ми зможемо в результаті розглянути 120-150 дійсно важливих законопроектів.

І друге. У Верховній Раді з давніх часів заведено так, що кожен депутат прагне зареєструвати якнайбільше законопроектів. Сьогодні їх уже більше 2000 і очевидно, що не усі з них реально якісні і потрібні. Тому я запропонував комітетам нарешті почати розчищати ці "завали" і внести пропозиції щодо того, які з цих законопроектів взагалі виключити з порядку денного.
Я також дав доручення Апарату Ради інформувати громадськість про роботу в комітетах, а там, де це уже можливо – вести онлайн трансляцію засідань.

Все це елементи тієї системної реформи парламенту, яку ми почали.

Володимир Гройсман, Голова Верховної Ради України