Хітпарад бездіяльності чиновників

Нещодавно я наткнувся на розслідування по «Інтертайпу» та «Нафтогазу». В ньому розповідалось, як корпорація заробляє по 235 тис грн в день за рахунок судів. Я теж почав трохи копати в цьому напрямку і виявилось, що авторка статті звернулась до відповідних орагнів із запитами та листами. Мені надали скани відповідей, і я зробив невеличкий хітпарад бездіяльності державних службовців. :)

Третє місце в рейтингу непідкупних чиновників займає заступник голови Дніпропетровської ОДА пан Кужман. Замість того, щоб швидко і належно відреагувати, він взяв собі таймаунт на місяць.

Друге місце отримує працівник обласної прокуратури В. Хлипенко. Цей пан займається розглядом звернень громадян і дуже професійно складає “відписки” на будь-які питання. Мені навіть цікаво, а який відсоток громадян, що отримали від нього відповідь по суті?

Цього разу прокурорський розчерк пера видав дуже цікаве обґрунтування. Виявляється, закон не дозволяє прокуратурі діяти в інтересах державної компанії. Прокуратурі, в інтересах державної компанії, Карл! Прокуратурі!

До того, що “Нафтогаз” заснований Кабінетом міністрів України, і можна було б відстоювати інтереси Кабміна, пан Хліпенко не додумався чомусь.

І лідером мого хітпараду стає голова Господарського суду Дніпропетровської області Татарчук. 

Цей пан у відповіді суперечить сам собі, оскільки спочатку каже, що не має повноважень на перевірку законності дій своїх підлеглих, а потім зазначає, що порушень не виявлено.

І що ж тоді мав на увазі голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, коли говорив, що треба робити ставку на суди взагалі, а не на конкретних суддів. Виходить, що насправді інакше – все вирішують конкретні судді, з якими можна “порішати” питання, а голова суду жодним чином не стежить за законністю дій та компетенцією своїх підлеглих?