На Донбасі готуються масові фальсифікації

Ще одна "гаряча точка" на місцевих виборах на Донбасі – Красноармійськ. Виявляється, що одночасно з "зайвими" маріупольськими бюлетенями типографія "Приазовского рабочего" надрукувала тираж бюлетенів для Красноармійська. В понеділок їх тихенько привезли в Красноармійську ТВК, але комісія їх офіційно так і не прийняла. І досі представники "Батьківщини", БПП та "Народного фронту" не можуть з'ясувати скільки тих бюлетенів надрукували, за які кошти і на якій, власне, підставі. Причому, є підозри, що частина тиражу "зіпсована" точно за тою ж методою, що й у Маріуполі: це коли стоїть на бюлетені не в тому місті крапка, але якщо не придивлятися (а хто ж посеред підрахунку вночі буде придивлятися!), то їх цілком можна непомітно перемішати зі звичайними. 

Рішення про друк бюлетенів ухвалили на засідання ТВК 7-ма голосами - абсолютною меншістю від складу ТВК. По ходу з бюлетенів викинули трьох кандидатів взагалі поза всяким правовим полем – 15 жовтня, коли вже минули всякі граничні терміни, ТВК виключила кандидатів з бюлетеней, навіть не знімаючи їх з виборів. В ЦВК цей фінт чомусь не помітили. Пліткують про підкуп одним з кандидатів. Але однак типографії ці сумнівні бюлетені друкувати відмовилися. Але, на щастя, є "Приазовский рабочий".

Пікантності ситуації додає, що разом з Опоблоком в Красноармійській ТВК голосували представники від "Радикальної партії Ляшка" і "Самопомочі". Ситуація тим більше феєрична, що всі інші партії парламентської коаліції в Красноармійську намагаються протистояти кандидату, якого тягне Опоблок. І тут виявляється, що люди від "Самопомочі" "злилися". Франшиза франшизою, але ж львівсько-київські "прогресивні" політики могли б якось своїх пильнувати на Донбасі.

Ще раніше цій ситуації передували чвари в місцевому Опоблоці, коли виявилося, що навіть більша частина красноармійських екс-ригів не бажають бачити кандидатом в мери міста Руслана Трєбушкіна – одіозного мера Димитрова. Конфлікт був аж настільки бурхливим, що маріупольська зірка Опоблоку Олексій Білий змушений був приїхати до Красноармійську щоб розігнати місцевий осередок Опоблоку і поміняти їх представників у ТВК заради підтримки Трєбушкіна, який, між тим, тримає свій штаб в громадській приймальні іншого яскравого персонажа – депутата Євгенія Гєллера від екс-ригівської партії "Відродження".

Подейкують, що ця зміна складу ТВК супроводжувалася спеціальним відвідуванням деяких кабінетів в ЦВК означеним кандидатом. Отакий милий міжфракційний адюльтер заради захоплення Опоблоком місцевих рад і мерій агломерації Красноармійськ-Димитрово.

Отже, зараз бюлетені лежать в закритій кімнаті в ТВК. До них не пускають навіть членів комісії від інших партій. А редакція місцевого сайту 06239.com.ua, яка стрімила вчорашню спробу побачити бюлетені, сьогодні має побиті вікна і погрози від Трєбушкіна