Бабуся і президент

Випадок самогубства пенсіонерки через нібито велику заборгованості за спожитий газ - викликав шквал суперечок у суспільстві, незважаючи на наявність значно вагоміших проблем в Україні.

Маленька трагедія, що трапилась на Черкащині прикувала увагу суспільства, насамперед, до передсмертної записки покійної бабусі у якій вона вказує президента і урядовців - винуватцями у своїй смерті. Десь у Білокам'яній Гебельс-ТВ потирає руки, бо для сенсаційної розповіді про  життя "хунти" не потрібно нічого фантазувати. Містер Пу також потішається, бо в українському суспільстві усі пересварилися і переключили свою увагу з подій на фронті на обсмоктування чергової порції виправдань та звинувачень.

Якщо вже акцентувати свою увагу, то це  на причинах, які штовхають людей на подібні вчинки і шукати шляхи їх вирішення. Психологи стверджують, що людина котра твердо вирішила покінчити житття самогубством -  ніколи про це не розповідає іншим. Вона стає замкненою. Тому часто її можуть врятувати прояви уваги рідних та друзів, які допоможуть подолати депресію.

Про життя покійної бабусі нам відомі два факти: самотність і бідність. Бідолашній не було до кого звернутись за допомогою. Така людина почуває себе покинутою, нікому непотрібною. Поволі її повністю поглинає депресія і достаньо однієї іскорки, щоб розпач затьмарив розум, який стане поштовхом для суїциду.

Чому покійна бабуся звинуватила президента і урядовців? Мабуть, через зубожіння, яке на старості літ поставило її на межу виживання.