Побрехеньки влади

Черговою казочкою знову порадували громадян наші вельможі. Цього разу заливають мед у вуха і розповідають про благородні наміри, якими прикрили побиття учасників акції блокади Криму.

У хорошого спеціаліста з енергетики заяви від влади про необхідність проведення робіт заземлення ПЛ на місці аварії - викликає посмішку.

Будь-яку лінію електропередач від 6-ти до 750 кВ можна заземлити на підстанції від якої вона живиться.Після аварії яка відбулась на лінії за ПБЕЕ( правила безпеки експлуатації електроустановок) з боку пошкодженої ПЛ повинен бути  створений видимий розрив шляхом вимикання лінійного роз'єднувача даної лінії.Після чого перевіряється відсутність напруги на лінії і вимикаються заземляючі ножі в бік даної лінії.Це було зроблено в перші хвилини після аварії ( ніякий диспетчер не візьме на себе відповідальність залишити пошкоджену лінію не розібравши її схему і не заземливши її).

А щодо  побоювань влади про те, що хтось з громадян потрапить під напругу,то це неможливо з огляду на те, що:

- з українського боку на пошкоджену лінію ніхто напругу не подасть( цього зробити не дасть протиаварійна автоматика підстанції від якої живиться дана  лінія).

- з боку Криму, навіть, якщо хтось зі злим умислом захоче подати напругу на цю лінію, то протиаварійна автоматика відімкне її за 0.15 секунди.Так побудовані захисти високовольтних системоутворюючих підстанцій

Існують ще інші фактори за якими це неможливо, але описувати їх дуже довго.

P.S Уся справа у значній компенсації, яку згідно з контрактом, українська сторона повинна сплатити російськй стороні у випадку несвоєчасного подання електроенергії до Криму.