Пройшов рік і ми знову повертаємося до того, що було

Ми не маємо ні часу, ні фінансового ресурсу, ні достатньоі довіри людей, щоб знову повторювати власні ж минулорічні помилки.

Багато років я працюю над тим, щоб в Україні були створені нормальні податкові умови. Які створять можливість бізнесу працювати та відчувати себе людьми в своїй країні, забезпечать розвиток економіки.

З різних причин цього не вдалося зробити до 2010 року. Після 2010 року, коли до влади прийшов Янукович, про це годі було мріяти.

Після підписання Коаліційної угоди, здавалося б, все має вийти. В документі ми передбачили ключові параметри податкової реформи, але ... 
Те, що сталося напередодні минулого Нового року, відкинуло нас далеко назад. Замість того, щоб робити справжні зміни, Уряд ініціював не просто консервацію старої системи, а навіть погіршення умов, які були до цього.

Пройшов рік і ми знову повертаємося до того, що було - Уряд знову готує нас до поспіхом внесених змін. Змін, які знову планує провести всупереч вимогам закону - менш ніж за шість місяців до початку Нового року.

Ми не маємо ні часу, ні фінансового ресурсу, ні достатньоі довіри людей, щоб знову повторювати власні ж минулорічні помилки. 
Переконана, краще нічого не приймати, ніж в черговий раз під виглядом реформи голосувати за норми, які нанесуть шкоду та спровокують чергове, можливо, і останнє, зниження довіри людей.

Ми повинні забезпечити прийняття податкового закону стало, на роки вперед. Щоб через декілька місяців не повертатися до питання податків і не вносити чергові зміни.

Чи може це бути проект 3357? Як основа - так, але є моменти, які обов'язково необхідно виправити. Звісно, якщо ми за позитивний для економіки результат, а не за процес і не за медалі.

Виклала в окремій статті частину тих норм, на які обов'язково потрібно звернути увагу. Ці та інші положення можна відпрацювати, адже за законом маємо час для прийняття змін до Податкового кодексу до 01.07.16.