УНА-УНСО і "Правий сектор" : історія дружби та непорозуміння

Об'єднання УНА-УНСО з іншими націоналістичними організаціями під час подій на Майдані було необхідне для ефективного протистояння режиму В.Януковича. Проте вже після революції Гідності у лавах " Правого сектору" розпочалась міжусобиця.

 1.Перейменування УНА-УНСО у політичну партію " Правий сектор" - стало початком внутрішнього непорозуміння.

Політична партія, яка налічувала кілька місяців існування - не могла, згідно українського законодавства, брати участь у парламенських виборах. Тому на з'їзді унаунсовців було прийнято рішення про перейменування організації на "Правий сектор" та подання спеціальних документів для повторної регістрації у зв'язку зі зміною назви політичної партії.Головою партії було обрано Д.Яроша, а його застипником Ю.Карп'юка, який й очолював УНА-УНСО.

Після цього члени УНА-УНСО почали заявляти про свою маргіналізацію у новоствореній політичній партії через дії її керівництва, яке перестало з ними узгоджувати свої кроки Масла у вогонь долив арешт Ю.Карп'юка російськими спец.службами у сприянні якого, звинувачують Д.Яроша.

2. Вихід УНА-УНСО з лав "Правого сектору" і вливання його членів у ДУК "Правий сектор" ще раз засвідчило про конфлікт з  керівництвом партії та хороші відносини з однопартійцями.

УНА-УНСО минулого року майже непомітно для суспільства  покинуло лави політичної партії "Правий сектор" та створило власну партію УНСО, яка приймала участь у виборах  до місцевих рад.Офіційно причиною є незадоволення керівництвом партії.

Проте унаунсовці увійшли до складу ДУК "Правий сектор", щоб захищати разом зі своїми побратимами рідну землю.Також було створено добровольчий батальйон УНСО, що входить до складу ЗСУ та бере участь в АТО.