Як виглядає віденський "офіс" Каськіва

Екс-глава Держінвестпроекту Владислав Каськів за €119 винайняв віртуальний офіс у Відні і хоче, щоб його там допитали

На початку квітня Міністерство внутрішніх справ взялося шукати екс-главу Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва, котрий після втечі Януковича також поспішив накивати п'ятами з країни.

На цей час правоохоронці розслідували лише один з великої кількості епізодів багатомільйонного розкрадання державних грошей. Згідно з фіктивним договором про надання рекламних послуг, котрий Держінвестпроект уклав з таким собі ТОВ “Глорія”, в 2012-2013 рр. з бюджету незаконно було виведено 7,5 мільйонів гривень.

Отже, рішенням суду Каськіва, котрий тривалий час переховується закордоном, повідомили про підозру, сам він був оголошений у розшук, а на його майно накладено арешт.

Про те, що Каськів — фігурнант кримінальних проваджень в Україні — відомо уже більше року. Увесь цей час екс-чиновник активно демонструє нібито готовність співпрацювати зі слідством, при цьому для спілкування з правоохоронними органами він обрав чомусь епістолярний жанр.

Генпрокуратура та МВС регулярно отримують листи зі щиросердними запрошеннями завітати на розмову до нього у Відень. Зайнятий, - мовляв, - тому в Україну й не приїжджає.

Там, у столиці Австрії, Каськів зараз, начебто, працює директором фірми "Ozario Holdings GmbH", куди його влаштував одіозний корумпант із “РосУкрЕнерго” Дмитро Фірташ, екстрадиції котрого вимагають Сполучені Штати. 

І допоки українське правосуддя до Каськіва ще не дотягнулося, це вирішили зробити журналісти програми “ШУСТРОВА LIVE”.

Вулицю Mariahilfer Strasse у Відні називають справжньою Меккою для любителів шопінгу. Тут, поруч із центром світової культурної столиці, поблизу Музейного кварталу і Західного вокзалу на довжині майже в 2 кілометри розкинулися універмаги, бутики та усілякі крамнички.

Ось ми підходимо до будівлі № 123, - як наполягав у листах до українського слідства Каськів. 

На третьому поверсі за згаданою адресою Mariahilfer Strasse, 123 й дійсно знаходиться щось дуже схоже на офіс якоїсь компанії. Однак, ані про Каськіва, ані про його фірму "Ozario Holdings” ніхто тут і гадки не має.

Бо насправді — бізнес-центр “Regus” - ніщо інше, як бюро віртуальних офісів.

Як виявилось, ця контора спеціалізується на наданні віртуальних офісних послуг тисячам фірм по всьому світу. Коштує це від €119 на місяць.

За ці гроші у вас з'явиться секретар, котрий відповідатиме на телефонні дзвінки й казатиме, що ви зараз дуже зайняті й передзвоните пізніше, а ще - поштова адреса. Саме з цієї адреси - Mariahilfer Strasse 123/3 у Відні - Каськів й заграє з українськими органами слідства і саме сюди запрошує їх завітати, якщо виникне необхідність допиту.

Виходить, ще за Януковича звиклий до віртуального служіння державі і зараз підозрюваний у розкраданні мільйонів екс-чиновник продовжує керуватися звичними для себе методами, аби не відповісти за вчинені злочини.

Недійсні угоди, віртуальні інвестиції, вигадані впливові бізнес-партнери, котрі насправді виявлялися лижними інструкторами і добровольчі псевдо-батальони, що займалися рейдерством.

Віртуальне бюро Каськіва у Відні стало такою собі "вітриною" самої його лукавої суті.