Чому Бальцерович не зробить "шокової терапії" в Україні

Лєшек Бальцерович потрапив в український уряд і це зараз одна із найважливіших новин у Польщі.
 
Колишнього міністра фінансів і шефа Національного Банку Польщі (його підпис можна ще іноді знайти на купюрах злотих надрукованих під кінець дев'яностих) над Віслою пам'ятають передусім як автора "шокової терапії".
 
Перехід від соціалізму до капіталізму завдяки Бальцеровичу був реально швидким, для багатьох людей - занадто швидким. Чи зробить це саме зараз Бальцерович в Україні?
 
Ні, бо по перше в нього немає таких повноважень, по друге української економіці не потрібне аж таке "лікування". Тут Євросоюз вказує на потребу знищення корупції та розвитку малого бізнесу, який не може зараз конкурувати з олігархами.
 
Читайте також: Шоковий досвід. Чим відомий Бальцерович, який представлятиме Порошенка в уряді
 
Я нагадаю, що говорив Бальцерович, коли мав великий вплив на розвиток польської економіки. "Треба закінчити фальшивy грy, в якій люди вдають, що працюють, а держава вдає, що їм платить" - сказав y Сеймі 17 грудня 1989 року і почав реформувати країну.
 
"Великі політики роблять речі важко, але з користю для країни. Політики меншого розміру роблять речі легко, але часто зі шкодою для швидкого розвитку країни", - це він сказав в липні 2003 р. будучи шефом Нацбанку.
 
Люди, які добре знають Бальцеровича кажуть, що з ним жартів нема (хоча почуття гумору в нього присутнье). Якщо не буде справжніх реформ, він швидко покине Укpаїну, а це будe реально змарнований шанс.