Жило-було собі місто Комсомольськ

Через 100 років Горішні Плавні дуже рідко згадували своє старе дурнувате ім'я

Жило-було собі місто Комсомольськ. Його життя було дуже сумне та сіре. Під час народження якийсь сірий і злий комуніст без фантазії назвав місто іменем молодіжної партійної організації. "Ну яка за мене партійна організація?!" - жалілося на життя Комсомольск.

Смутку додавали ще й сусіди з гарними історичними назвами: Полтава, Кременчук, Олександрія, Кобеляки. Вони дивилися на Комсомольськ і ледве стримували регіт. Хоча в їх очах, все одно, читалися подив і насмішка.

Бідувало місто Комсомольск. Часом до нього приходили думки про суїцид і воно уявляло, як могутній Дніпро (і тут древня історична назва!) вийде з берегів та змиє це місто з усією його ганебною назвою.

Але одного дня, йшла повз Комсомольськ добра людина. Прочитавши назву міста, вона одразу зрозуміла його сумну долю. Тому, що ця людина добре знала історію, хто такі комсомольці та їх наставники - комуністи. Знала також про всі злочини кривавого комуністичного режиму.

Шкода стало людині міста і дала вона йому іншу древню назву Горішні Плавні. Достеменно відомо, що саме з Горішніх Плавнів походили воїни однієї зі сторін, яка брала участь у першій в історії Європи битві при Толлензе.

Як дізналося місто своє нове ім'я - страшенно зраділо. Воно з гордістю дивилося в очі сусідам і з радістю приймало море туристів, які, немов бджоли на мед, їхали в Горішні Плавні подивитись на місце, звідки походили древні воїни.

Через 100 років Горішні Плавні дуже рідко згадували своє старе дурнувате ім'я від комуніста без фантазії. І довго про це думати не було часу, оскільки прибував черговий круїзний корабель з новими туристами.

Джерело