Про Кабмін і тролінг Ковальчука...

Після 1 серпня за непокору по впровадженню системи ProZorro на чиновників очікує відповідальність

Засідання уряду.

Головні теми - День захисту дітей і запровадження системи ProZorro.
Другу тему виносять на передній план. Прем'єр бере її на щит.

Гройсман в ударі. Купа гучних заяв. Ключова - якщо хтось не введе систему до 1 серпня, то будуть організаційні наслідки.

Навіть про мерів згадує. Мовляв, губернатори втручатись не повинні в їх роботу, але контролювати треба.
Всі журналісти одразу передають новини.
І все так грізно-грізно,в стилі "мачо-господарника".

І ось вступає Ковальчук. Без тіні страху нагадує, що взагалі-то, згідно з законодавством, рішення в містах приймають міські ради, тому на проблеми в містах уряду важко впливати. Невелика суперечка. Неактивна. Без грому і блискавок.
Наче все.

Аж раптом, за свого шефа вирішує вступитись його близький соратник - міністр соціальної політики Андрій Рева. Напевно, з самими благими намірами (ну треба ж показати командність), він починає розповідати присутнім, що згідно з законом, після 1 серпня за непокору по впровадженню системи ProZorro чиновників очікує відповідальність, навіть кримінальна.

Впевнений, що Рева хотів просто допомогти, але по суті, він на окремо взятому засіданні уряду розвалив всю ауру грізного "мачо-господарника".

Виявляється, що після 1 серпня ліниві чиновники будуть страждати не тому що Гройсман такий грізний, а банально тому, що просто певний закон вступає в силу.

От ніби Ковальчук нічого особливого не зробив, не сварився, не артачився, але вінницька безпосередність сама втрапила на гачок.

І це ще Ковальчук не має права голосу при голосуванні.
А тепер тільки уявіть, що було, якби він був першим віце-прем'єром?

Джерело