Два роки у застінках

Савченк вже готова, бачте, вести переговори із терористичними ватажками ОРДЛО

У зв'язку із таким собі своєрідним "камінгаутом" народного депутата і Героя України, члена нашої делегації у ПАРЄ Савченко, яка вже готова, бачте, вести переговори із терористичними ватажками ОРДЛО безпосередньо, чого і домагається російський агресор, наведу слова одного з досвідчених армійських розвідників з одного з двох наших полків спецпризначення зі складу ССО.

Він - кавалер двох орденів Богдана Хмельницького, які отримав за успішні армійські спецоперації за лінією фронту.

Так от він, що особисто відправив на той світ не один десяток сєпарів, нещодавно розповідав цікаве: "Коли у нас, каже, три офіцери потрапили у полон сєпарів і ми швидко, за декілька тижнів, їх витягли, то потім їх усіх чекали тривалі: контррозвідувальні перехресні допити, поглиблені перевірки, медичні обстеження, аналіз психо-фізичного стану і все-таке подібне.

Чи все у полоні так було, як вони говорять? Чи бува не брешуть? Чи не перевербували часом? Чи мізки у них у порядку взагалі? А тут два роки у застінках російських тюрем найвагомішого бранця.

За нинішнього рівня розвитку фармакології та технологій російських спецслужб арсенал впливу на свідомість в'язня практично необмежений. І жодних перевірок, одразу з літака не на допити, у лікарню чи на поліграф, а у сесійну залу парламенту.

Не здивуюся, каже, коли вона іншим разом вже не еспандер, а реальну гранату у ВР принесе".

Це ні про що не свідчить, звісно, і я нічого не стверджую, але мені здався цей його коментар як мінімум вартим уваги.

Не більше. Але і не менше.

Джерело