Країні потрібна ліберальна партія?

Танці навколо ліберальної ідеї, яка не є віддзеркаленням інтересів та потреб у суспільстві

Країні потрібна ліберальна партія?
Потрібна українська ліберальна партія. Щоб було зрозуміло, що українськість і прогрес - це одне і те саме. Інакше це - знову пластмаса і подальший розкол.

Хто бачив теперішніх лібералів на Майдані, коли треба було не танці танцювати, а у вирішальні дні?

Яким є ставлення лібералів до російсько-української війни, хтось чув?
Спочатку пішло привласнення і манупулювання поняттям "громадянське суспільство". Хоча було суто професійним і ніяким не "громадянським". І ніяких громадян це "громдаянське суспільство" не представляло.

Зараз будуть танці навколо ліберальної ідеї, яка, аналогічно, не є віддзеркаленням інтересів та потреб у суспільстві, катапультується з якихось верхніх сфер.

Перед лицем кризи Євросоюзу наші єврооптимісти повинні вибачитися за те, що вони щедро сіяли ілюзії у бідній країні. Яка ніколи не була ближчою за 15 років від членства у ЄС. І весь час вони спокушали народ високими зарплатами і стандартами Європи.

Замість пояснювати, що ці зарплати і стандарти є лише похідним від столітньої праці і що Європу треба будувати в Україні.

Замість пояснювати, що питання внутрішньої політики і абсолют вільної торгівлі не завжди співпадають та не завжди уживаються.

І дуже б не хотілося надалі бачити, як ліберали підтримують особливий статус Донбасу або інші суперечливі ідеї лиш для того, аби не розчарувати західних партнерів та спонсорів.

Америка і Європа можуть мати які завгодно політики і пріоритети, але ж ми не рвемося бути вівцями, нє?

А ще я подивлюся, яким буде персональний склад і як буде фінансуватися новітній лібералізм.

Треба гуртуватися і рухатися вперед. Бажано не ціною національних інтересів та шляхом повторення старих помилок.