Не Онищенком єдиним

Якби не розслідування НАБУ, то Онищенко і сьогодні б вештався київськими ресторанами зі своїми юними супутницями

Вперше за Олександра Онищенка почув в 2012 році, коли той переміг на мажоритарному окрузі в Миронівці (Київська область). Було незрозуміло, як настільки невідома особа змогла без особливих зусиль обійти опонентів.

Вдруге згадав за Онищенка в контексті "розбору польотів" Едуарда Ставицького. Олександр Романович, за нашими даними, був одним із топ-менеджерів екс- глави Міненергетики.

Але коли вже втретє зіштовхнувся з інформацією, яка чітко вказувала на порушення з боку одізного нардепа, вирішив розібратися в ситуації.

Справа в тому, що у березні 2015-го року група парламентарів - Вікторія ВойціцькаViktor KryvenkoOleg MedunitsyaМихайло ГаврилюкБогдан МатківськийАндрій ЛевусВолодимир СолярВячеслав КонстантиновскийOleksiy MushakBoris KozyrДмитро ЛубінецьІгор Лапін - підписали звернення до тодішнього Генпрокурора Віктора Шокіна з проханням перевірити ПАТ Укргазвидобування та розірвати угоди про спільну діяльність.

Пройшло більше року, жоден причетний не був притягнутий до відповідальності. Якби не розслідування НАБУ, то Онищенко і сьогодні б вештався київськими ресторанами зі своїми юними супутницями

Особливу увагу зверніть на перелік компаній (не виключний список), які мають право на "спільну діяльність" з ПАТ "Укргазвидобування".

Серед бенефіціарів підприємств - Юрій Бойко та Дмитро Фірташ, сім'я Кацубів, Микола Мартиненко та Давид Жванія, група "Континіум", Максим Максимінцев, etc.

Наскільки відомо, очільник компанії Oleg Prokhorenko робить все можливе для розірвання угод. Більше того, у 2015-2016 роках не було укладено жодного договору про СД.

За нашими даними, інші компанії по аналогії порушували свої інвестиційні зобов'язання перед державою щодо модернізації газових свердловин. Існують сумніви, що згадані підприємства не продавали видобутий газ по заниженим цінам через компанії-прокладки.

Тому не Онищенком єдиним мають займатися детективи НАБУ. Як-то кажуть, роботи там непочатий край.

Джерело