Електоральна корупція в Україні

Населення, що готове продаватись політикам за кілограм гречки є гвинтиком системи в Україні

Електоральна корупція - це один з видів політичної корупції, тільки об'єктом підкупу стають самі виборці або учасники певних акцій.Прикро констатувати, але населення, що готове продаватись політикам за кілограм гречки є гвинтиком системи в Україні.

Це один з яскравих випадків того, що вимагаючи змін від влади - зміни потрібно починати творити у самому собі.Це один з тих дієвих кроків, що допоможе зламати систему.

Електоральна корупція своїм корінням сягає у лихі 90-ті роки, коли популярності набули продуктові набори, які щедро роздавались населенню взамін на їхній голос.Ось й звідси  початок наших бід, бо обираючи негідників за гречку до влади - отримуємо ставлення  до електорату як до дешевої повії, яку знову можна  буде використати  на наступних виборах.

Об'єктом електоральної корупції стало населення з патерналіської свідомістю. Саме воно продає свій голос і виходить на проплачені акції чи то підтримки, чи то протесту.Щоб уявити маштаби цього лиха, слід пригадати Антимайдан і людей, що голосно кричали на телекамери те, що їм було наказано.За це вони отримували щоденну оплату за участь у мітингу.

 За януковича ця проблема набрала найстрашніших рис характеру.Появились люди, що за гроші готові жорстоко бити і вбивати інших людей, що стоять по ту сторону барикади.

Виходом з цієї ситуації є й значно жорсткіше законодавство щодо електоральної корупції.А.Геращенко уже пропонував прийняти закон, який би дозволяв карати за проплачені акції протесту.

П.Порошенко після абсурду в Чернігові на позачергових мажоритарних виборах - пропонував ввести кримінальну відповідальність за підкуп виборців.Але віз і нині на старому місці. Одні готові продаватись - інші готові купувати.

Одним словом: товарно-грошові відносини між електоратом і політиками, а звідси й відповідний рівень життя для країни.