Тренди передвиборчої кампанії 2016

Візитною карточкою передвиборчої кампанії 2016 став непрямий підкуп виборців.

Доволі цікаво було спостерігати за передвиборчою кампанією позачергових виборів до Ради. На жаль, візитною карточкою став не прямий підкуп виборців у найрізноманітнішій інтерпретації, що супроводжує українські вибори ще з лихих 90-х років.

На 85 окрузі популярності набули безкоштовні поїздки громадян до " Буковелю", як щедрий подарунок від Віктора Шевченка, який витратив на передвиборчу кампанію понад 700 тис. гривень.

Керівник передвиборчого штабу переможця по 85 округу В.Шевченка - обіцяв незабаром розповісти у деталях на що були витрачені всі кошти. Власне, хотілось би почути звідки кошти були взяті, бо не думаю, що витрати на безкоштовні поїздки до " Буковелю" будуть озвучені.

Це тільки один з найяскравіших прикладів, який ілюструє ситуацію з позачерговими виборами вцілому.

Найкумеднішою ізюминкою стала передвибоча кампанія олігархічних партій націлена на боротьбу з олігархічно-клановою системою.

Партії-гіганти, які давно погрузли у політичній корупції, що відобразилось на їхній роботі у парламенті - активно закликали вибоців проголосувати за їхнього кандидата, щоб зламати систему. Це, мабуть, такий собі "прикол", щоб " покошмарити лоха".

Застосовувались й відносно чисті технології агітації, які полягали у тому, що за кандидата замовляли словечко відомі, авторитетні особистості.

Для прикладу на 85-му окрузі С.Хмара, який має безумовно великий авторитет - просив голосувати за М.Гошовського, а Н.Савченко вирушила у турне на підтримку кандидатів від " Батьківщини".

Найпозитивнішими моментом передвиборчої кампанії 2016 року стали кандидати. що мали платформу. Їх було не багато і не всі вони отримали перемогу.

Для прикладу на 85-му окрузі М.Гошовський програв В.Шевченку, проте на 27-му Т.Ричкова отримала перемогу й пройшла до ВР.

Про найпоширеніші обіцянки не писатиму, бо з обіцянок наших політиків вже й кури у селі сміються.І не тому що такі погані, а тому що такі, які практично ніколи не виконуються.