Правова держава...

Фарс, який відбувається зараз в Україні немає нічого спільного з демократією

Не так вже й давно українці гуртом стояли за ідею реалізації європейських цінностей в Україні. Ні, це зовсім не ідея толерантності до ЛГБТ-спільноти, вступ країни до ЄС чи легалізація легких наркотиків, що зараз практикується в Європі.

Це побудова правової держави де права громадян захищені законом, який виконується державними органами. ЛГБТ- спільнота є частиною цього громадянського  суспільства, тому має право як і інші громадяни на проведення різноманітних акцій.

Вони як і інші громадяни сплачують податки і отримують від держави захист своїх прав.

Що відбувається в Україні?

У нашій країні вирішили поставити галочку перед європейськими партнерами й організували реалізацію своїх громадянських прав на проведення публічних заходів ЛГБТ-спільною.

Це була своєрідна демонстрація того, що в Україні дотримуються захисту прав людини. Але якщо копати глибше, то будь-який громадянин у буденному житті стикається з одними тими ж проблемами.

Найперше і найголовніше - це корупція у судовій системі.Окрема і дуже довга тема, яка є, нажаль, невід'ємною частинкою нашого життя. Про незаконі судові рішення і розкішний спосіб життя служителів Феміди говорять дуже давно, але якихось якісних змін досі не видно. 

Українська феміда прислоговує або тим, що мають гроші, або ж владі.Тому останнім й вигідно залишати все на своїх місцях.

Друге - це правоохоронна система та прокуратура.Ніби й отримали поліцію і дещо змінилось обличчя правоохоронців. але у цій країні знову щось не так.

В.Заверуху витягають за волосся з зали судового засідання, а активістів у Львові, що розпочали акцію по знесенню пам'ятнику Тудору - дубинками б'ють по голові. Це тільки невеличкий фрагмент того, що насправді відбується з правами громадян.

І, що характерно: жодної реакції влади на таке свавілля з боку правоохоронців.

Третє - це медицина, що погрузла у корупції і некомпетентності лікарів. що іноді може призводити до фатальних наслідків. Українці стикаються із вимаганням у них грошової винагороди медиками за надання медичних послуг.

Це кричуще порушення прав людини. Вийти з цієї ситуації доволі важко, бо судова система відпускає корупціонерів на волю, а потім ще й поновлює  на посадах.

І так куди не поткнешся. Прикро констатувати, але закон у нашій країні перетворився на абсолютне право влади вибірково його застосовувати.